Svojevremeno treći najskuplji igač svijeta stiže na St. James Park

Arapi preuzimaju Newcastle United

Svojevremeno treći najskuplji igač svijeta stiže na St. James Park

A. Čaušević

Najnovije informacije iz Saudijske Arabije govore da je arapski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman dobio zeleno svjetlo za kupovinu Newcastle Uniteda. 

Bin Salman se već neko vrijeme spominje kao novi vlasnik Newcastle Uniteda, ali su su posljednjih sedmica pregovori usporeni zbog optužbi vlasnika TV prava da se utakmice Premiershipa ilegalno emituju u Saudijskoj Arabiji.

Dosadašnji vlasnik Mike Ashley je klub prodao za 300 miliona funti, te se Svrake sada mogu okrenuti stvaranju kompetitivnijeg i snažnijeg tima od sadašnjeg.

Prema izvještajima iz Italije napad Newcastle Uniteda u narednoj sezoni bi mogao predvoditi Gonzalo Higuain, svojevremeno treći najskuplji igrač svijeta kada je Juventus 2016. godine za njegove usluge platio Napoliju 90 miliona eura.

Higuain je višak na Allianz Stadiumu te Bianconeri traže način da ga se riješe. Navodno su ga spremni pustiti i na posudbu kako bi oslobodili budžet jer iskusni napadač ima visoku platu od 7.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac već ima iskustvo iganja u Premiershipu jer je već bio na posudbi u Chelseaju. Na stolu ima ponuda iz MLS-am a velika je želja i svog matičnog kluba River Platea.

Kako sada stvar stoje jedno je sigurno, Higuain broji svoje posljednje mjesece u Juventusu i samo je pitanje koja je njegova naredna destinacija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Kraj fudbala
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi