Englezi tvrde da je ovo najgori korner koji je ikad izveden - Bruku je teško sakriti

Nevjerovatna scena

Englezi tvrde da je ovo najgori korner koji je ikad izveden - Bruku je teško sakriti

Midhat Šljivak
Teme:

Krilni fudbaler Swanseaja Ronald postao je predmet ismijavanja na društvenim mrežama. U meču Championshipa protiv Bristola izveo je jedan od najgorih kornera ikad.

Brazilski fudbaler Ronald poprilično se obrukao na utakmici Swansea - Bristol City. Izveo je jedan od najgorih kornera ikad.

U 24. minuti ovaj fudbaler krenuo je izvesti korner. Ponudio mu se saigrač Kyle Naughton i Ronald mu je odlučio odigrati kratak pas.

Međutim, uslijedila je prava bruka. 22-godišnji brazilski ofanzivac nije uspio dodati loptu do saigrača koji je bio na 10-ak metara od njega. Umjesto toga lopta je završila izvan granica terena.

Očekivano, komentari nakon ovog poteza su brutalni. Nesretni Ronald je postao predmet ismijavanja i nije mu baš pametno ulaziti na društvene mreže.

Oglasi

"Swansea je izveo najgori korner u historiji fudbala", navodi jedan fan, dok drugi tvrdi: "Definitivno najsmješniji korner kojeg sam vidio."

Nesretni Roland ove sezone je u devet utakmica za Swansea postigao dva gola. Stigao je nedavno iz brazilskog Anapolisa, a ranije je igrao na posudbi u portugalskoj Estreli.

Swansea je ovaj meč na kraju izgubio s 1:0. Dickie je riješio meč pogotkom u 73. minuti i tri boda su ostala na stadionu Ashton Gate.

"Nismo napravili dovoljno za bodove. Kontrolisali smo prvo poluvrijeme u polju, ali nismo imali kreativnosti. U nastavku nismo ništa kreirali u napadu", rekao je menadžer Swanseaja Luke Williams i dodaje:

"Ostali smo bez bodova jer je protivnik uradio odličan posao u defanzivi. Igrali su žestoko. Imali smo svoje šanse, ali nismo uspjeli."

Swansea je nakon odigranih 37 kola na 15. mjestu Championshipa sa 43 boda, dok je Bristol City dvije pozicije iznad sa 47 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi