Szczesny: Džeko se namučio, a poraz u Torinu nas još boli

Golman Rome se prisjetio derbija

Szczesny: Džeko se namučio, a poraz u Torinu nas još boli

Golman Rome Wojciech Szczesny se u intervjuu za Roma TV (nerado) prisjetio utakmice sa Juventusom koja je odigrana 17. decembra.

Juventus je slavio sa 1:0 golom Gonzala Higuaina iz 14. minute, a opšti dojam je da je Roma u potpunosti zakazala u tom susretu.

Da je taj poraz udaljio Romu od sna zvanog titula svjestan je i sam Szczesny, koji je priznao da još uvijek žali za propuštenom prilikom.

"Taj poraz nas još uvijek boli. Nismo bili toliko loši, Nainggolan je odigrao vrlo dobru utakmicu ali Džeko se namučio. Jednostavno, nije imao dovoljno prostora, odlično su ga čuvali", rekao je Szczesny, te nastavio:

"Čovjek odluke bio je Gonzalo Higuain. Realno, čovjek zato i vrijedi 90 miliona eura. Vjerovatno je jedan od najboljih napadača na svijetu koji zna kako riješiti važne utakmice".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nema smisla vraćati se na ono što je bilo. Trebamo ići naprijed i razmiljati pozitivno. Dobra smo ekipa koja nekada i nesretno ostaje bez bodova, a za primjer ću uzeti utakmicu u Madridu protiv Reala. Ipak, 2016. godina je bila dobra jer smo osvojili najviše bodova nakon Juventusa, a pobjeđivali smo velike protivnike kao što su Napoli, Inter, Milan i Lazio. Vjerujem da će 2017. biti još bolja", zaključio je Poljak.

Roma trenutno ima četiri boda manje od Juventusa i nalazi se na drugom mjestu na tabeli, s tim što ima utakmicu više u odnosu na tim iz Torina. Pobjedom u direktnom okršaju ova dva tima Juve je Romi 'pobjegao' na sedam bodova, što bi mogla biti i nedostižna prednost. Da li će tako biti, pokazat će vrijeme.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi