Szczesny nije taj: Juve tek dovodi pravu zamjenu za Buffona!

Zna se ko je prvi na listi želja

Szczesny nije taj: Juve tek dovodi pravu zamjenu za Buffona!

Ako je vjerovati pisanju inostranih medija, Juventus tek kreće po nasljednika Gianluigija Buffona, koji se na kraju sezone najvjerovatnije oprašta od aktivnog igranja fudbala.

Iako je ovog ljeta Staru damu pojačao Wojciech Szczesny, za kojeg su mnogi smatrali da će preuzeti Juventusovu 'jedinicu' nakon Buffonovog odlaska, izgleda da u Torinu spremaju jedan mnogo veći transfer.

Tuttosport piše da je Juventus već kontaktirao Jana Oblaka, sjajnog golmana Atletico Madrida, koji je prvi na listi želja torinskog kluba.

Slovenački golman je ugovorom za Atletico vezan do 2021. godine i već je odbio produžiti saradnju sa madridskim klubom, te se vjeruje da je zainteresovan za prelaskom u Juve.

Ono što bi Juventusu moglo predstavljati veliki problem jeste otkupna klauzula u Oblakovom ugovoru koja iznosi 100 miliona eura, a teško je vjerovati da bi italijanski prvak bio spreman platiti baš toliko novca za ovog golmana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Realnija je opcija da Juventus Atleticu ponudi novac i nekoliko igrača u zamjenu za Oblaka, ali ostaje da se vidi šta će se na kraju desiti.

Još uvijek nije poznato hoće li Juventus Oblaka pokušati dovesti na zimu, ili tek na kraju sezone, ali u svakom slučaju - jasno je da u klubu upravo njega vide kao legitimnog Buffonovog nasljednika na golu Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi