Počeli pregovori za jedan od najvećih transfera u Premiershipu

Mateo Kovačić seli

Počeli pregovori za jedan od najvećih transfera u Premiershipu

E. Škorić

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić (29) će sasvim sigurno napustiti Chelsea na kraju ove sezone, a za sada postoje konkretni pregovori s klubom iz Manchestera.

Kovačić je godinama jedan od zapaženijih veznjaka u Evropi i nastupima za Hrvatsku i Chelsea stekao je veliku reputaciju, te ima priliku da ostvari transfer karijere ovog ljeta.

Nakon pet godina boravka u Londonu, odlučio je da ide. Plavci su spremni da ga prodaju godinu dana prije isteka ugovora, a postoje tri kluba koja ga žele. To su United i City, te njemački Bayern.

Transfer guru i proslavljeni novinar Fabrizio Romano donosi ekskluzivnu informaciju koja kaže da su otvoreni konkretni pregovori između Manchester Cityja, Chesleaja i naravno igračevih zastupnika.

Chelsea je spreman da proda Kovačića, koji bi ujedno mogao da dođe kao zamjena za Ilkayja Gundogana u veznom redu engleskog prvaka i finaliste ovogodišnje Lige prvaka.

Oglasi

Mauricio Pochettino je stigao na klupu Chelseaja i ima određene zamisli, a dosta igrača ima na poziciji veznog i morat će neke da pusti.

Nije za sada poznato koliko bi iznio transfer Kovačića, ali navodi se da bi ponuda od oko 40 miliona eura zadovoljila apetite londonske momčadi, s obzirom da Kova ulazi u posljednju godinu ugovora.

Bivši igrač Dinama, Intera i Real Madrida ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica i postigao dva gola uz dvije asistencije.

S Chelseajem je u proteklih pet godina osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Evropsku ligu, dok je kao igrač Reala bio prvak Španije, te čak tri puta osvajao Ligu prvaka, kao i dva puta Svjetsko prvenstvo za klubove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba naglasiti da je bio viceprvak svijeta s Hrvatskom 2018. godine i da je triput osvajao naslov prvaka Hrvatske, naravno kao igrač Dinama iz Zagreba, a sa Modrima ima i dva osvojena Kupa.

Kada se pogleda njegova igračka biografija, zaista je imao karijeru kakvi mnogi i veći nogometaši mogu samo da sanjaju, a transfer u City biće kruna svega.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Jedan ne bas najbolji igra a toliko a srece da igra u najboljim klubovima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi