Szymon Marciniak je u srijedu "pogurao" Real, tri dana kasnije platio je skupu cijenu zbog toga!

UEFA već poduzela određene korake

Szymon Marciniak je u srijedu "pogurao" Real, tri dana kasnije platio je skupu cijenu zbog toga!

Admin Čaušević

Szymon Marciniak je do utakmice polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna slovio za najboljeg svjetskog sudiju, međutim propust u samoj završnici susreta ozbiljno je naštetio reputaciju 43-godišnjeg Poljaka.

Marciniak je u posljednje vrijeme zadužen da sudi najvažnije fudbalske mečeve. Poljak je zaista maestralno odsudio finale Svjetskog prvenstva 2022. godine između Francuske i Argentine i od tada uživa ogromno povjerenje.

Poljski arbitar je i 2023. godine sudio finale Lige prvaka, dok je UEFA s njim imala velike planove i za predstojeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Međutim, okolnosti su se promijenile.

Duboko u sudijskoj nadoknadi utakmice Real - Bayerna na asistenciju pomoćnika Marciniak je svirao ofsajd, a u nastavku akcije Bavarci su postigli gol koji na kraju nije priznat.

Radilo se o zaista situaciji za VAR pošto asistent kod nepriznatog gola Mazraoui nije bio u ofsajdu pa su mnogi mišljenja da su Poljaci napravili ogroman propust na štetu njemačkog kluba.

Tri dana nakon utakmice iz Poljske stižu vijesti kakvu cijenu će platiti Marciniak i njegovi pomoćnici. Za početak će zaista ostati bez ozbiljnog novca.

Oglasi

Prema posljednjim informacijama Marciniak je bio planiran da sudi prvi meč Evropskog prvenstva, odnosno susret između domaćina Njemačke i Škotske, ali UEFA ga sada planira poslati na hlađenje.

Marciniak je bio u užim kombinacijama i za finale pošto je teško vjerovati da Poljska može doći do završnice kontinentalnog turnira. Sada su mu se značajno umanjile šanse i za taj susret.

To u konačnici znači da će Marciniak ostati bez skoro 20.000 eura, pošto su sudije iz elitne grupe za svaki meč na Euru plaćene između 9.000 i 10.000 eura što je svakako odlična cifra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo da Marciniak nije sudio na Evropskom prvenstvu prije tri godine jer je imao problema sa tahikardijom, odnosno ubrzanim radom srca što je došlo kao posljedica zaraze virusom Covid-19.

Nakon toga se uspio potpuno fizički oporaviti, došao je u sami vrh sudijskog svijeta, međutim danak zbog propusta u korist Reala već počinje da plaća.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Agxx
OVO JE NAJGLUPLJI NOVINAR STO POSTOJI, LIK JE TESKI RETARD
4 2
Mirsadj
koga je pogurao,pa sudije bayern guraju od kako znamo za fudbal,pogledsj statistiku koliko penala se sudi bayernu u bundes ligi,pogledaj koliko savez gura njih i ostalo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi