Tabarez: Nema lakog načina da zaustavite Neymara
Foto: EPA

Trener Urugvaja pred meč protiv Brazila

Tabarez: Nema lakog načina da zaustavite Neymara

Trener Urugvajske reprezentacije Oscar Tabarez izjavio je, pred nadolazeći meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Brazila, kako njemu i njegovim igračima neće biti lako zaustaviti najboljeg igrača brazilske selekcije.

Urugvajci smatraju Neymara najvećom opašnošću po svoj gol, ali prema riječima urugvajskog stručnjaka nisu uspjeli pronaći način kako ga zaustaviti.

"Dao bih vam formulu kako zaustaviti Neymara, ali moram priznati da je nemam. Imam utisak, zbog onoga što vidim svaki put kada Neymar igra, da je ni mnogi drugi treneri, ali ni igrači nisu pronašli."

"Ali moramo ga proučavati, gledati ono šta on radi, koje su mu navike, jer ih svaki igrač ima, čak i oni najbolji. I Messi ima svoje navike", rekao je Tabarez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Urugvaj i Brazil sastat će se ovog četvrtka tačno u ponoć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi