Tadić: Gol je bio čist, oštećeni smo

Ajax se pokazao u dobrom svjetlu, ali...

Tadić: Gol je bio čist, oštećeni smo

Ajax je u sklopu osmine finala Lige šampiona poražen na svom terenu od Reala (1:2). Kopljanici su se pokazali u dobrom svjetlu, posebno u prvom dijelu, no nisu uspjeli doći do pogotka koji bi im olakšao stvari u nastavku.

Tome je u velikoj mjeri kumovala i VAR tehnologija, pošto je Ajax u 37. minuti najprije bio poveo golom Tagliafica koji je nadskočio Ramosa, no poslije pregledavanje snimke ustanovljeno je kako je Tadić bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon utakmice nisu izostajale kritike na račun glavnog arbitra, a da je Ajax oštećen mišljenja je i sam Tadić.

"Nisam mogao da nestanem sa terena. Mislim da je to bio čist gol", rekao je Tadić, pa dodao:

"Dominirali smo, stvarali šanse, dok je Real postigao dva pogotka iz dvije šanse i to je osnovna razlika. Ali, mislim da imamo dobre šanse i da je u revanšu svašta moguće ako budemo igrali na isti način. Real je slavio na osnovu iskustva", istakao je ovaj srbijanski nogometaš.

Uzvrat na Santiago Bernabeu se, podsjetimo, igra 5. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi