Tadić ponovo pogodio, Ajax nekako srušio Zwolle

Eredivisie, 24. kolo

Tadić ponovo pogodio, Ajax nekako srušio Zwolle

Večeras je na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu odigran duel 24. kola holandskog šampionata između Ajaxa i Zwollea. Iako je bio izraziti favorit, Ajax se na svom terenu morao dosta pomučiti da bi na kraju slavio sa 2:1.

Ajax je do vodstva stigao u 32. minuti susreta kada je Dušan Tadić pogodio na asistenciju Labyada.

Tadic on fire.#AJAPEC pic.twitter.com/JQ7bzfxrRa

Srbijanski reprezentativac je tako nastavio svoju sjajnu seriju. Bio je ovo njegov devetnaesti gol (drugi strijelac) u ovoj sezoni holandskog šampionata i 29. za Ajax u svim takmičenjima.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Ajaxa, a iako su domaći dominirali u ovom susretu, Zwolle je u 79. minuti uspio stići do poravnanja. Ehizibue je progirao Van Crooija, a ovaj pogodio za 1:1.

Ipak, Ajax šest minuta kasnije stiže do nove prednosti. Blind se sjajno ubacio na drugoj stativi i odličan centaršut pretvodio u 2:1.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Do kraja je ostalo 2:1, pa je Ajax upisao novu pobjedu.

Ajax sada ima 62 boda, četiri manje od prvoplasiranog PSV-a. Zwolle je ostao 13. sa 26 bodova.

Top Komentari

daca
dva boda manje a ne cetri mistrijo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi