Zvijezda Ajaxa umalo odbila poziv selektora: "Nisam znao da je on..."

Neres pozvan da igra za Brazil

Zvijezda Ajaxa umalo odbila poziv selektora: "Nisam znao da je on..."

Sjajne igre u dresu Ajaxa donijele su mladom Davidu Neresu mjesto u nogometnoj reprezentaciji Brazila.

Ovaj 22-godišnji krilni igrač ove sezone je u 37 nastupa postigao šest golova i 13 asistencija, a sjajne igre nisu prošle nezapaženo kod brazilskog selektora Titea, koji ga je odlučio po prvi put pozvati.

No, malo je nedostajalo da Neres ostane bez poziva. Uporno se Ajaxova zvijezda nije javljala na nepoznati broj...

„Mobitel mi je zvonio u dva navrata, ali nisam se javio jer nisam imao spremljen broj. Poslije kad sam shvatio da je riječ o selektoru Brazila – Titeu odmah sam ga nazvao", ispričao je Neres.

Mladi Brazilac ove zime bio je na korak do odlaska u Kinu gdje bi se teško nametnuo selektoru.

"Ova sedmica je bila nevjerovatna, definitivno najveća ikad u mojoj karijeri. Da sam otišao u Kinu, nikad ne bi stigao poziv. Presretan sam, svi mi sanjamo da igramo za Brazil."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Neres je u Amsterdam stigao u januaru 2017. godine iz Sao Paula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi