Tadić razočaran nakon meča u Beogradu: Sramno, sramno...

Loša partija Srbije uprkos pobjedi

Tadić razočaran nakon meča u Beogradu: Sramno, sramno...

Srbija je sinoć pobijedila selekciju Luksemburga u devetom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i zadržala teoretske šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Ipak, Srbija u posljednjem kolu mora savladati Ukrajinu i nadati se kiksu Portugala protiv Luksemburga - što bi bilo ravno čudu.

Reprezentacija Srbije nije pružila dobru partiju, primila je dva gola od slabašnog Luksemburga, ali je uspjela slaviti rezultatom 3:2.

Nije nakon utakmice partijom svojih izabranika bio zadovoljan ni selektor Tumbaković, a posebno je razočaran izvedbom "Orlova" bio Dušan Tadić.

"Ne može da se igra fudbal bez trčanja. Biće bolje kada to budemo shvatili. Tako je moglo prije šezdeset godina, ali danas ne može, kakve god kvalitete da posjedujemo", izjavio je reprezentativac Srbije nakon utakmice u Beogradu.

Posebno je Tadić bio nezadovoljan partijom u drugom poluvremenu, u kojem je Srbija primila oba gola, a istu je samo kratko prokomentarisao: "Sramno, sramno..."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tadić je istakao i da Srbija teško može do Eura kroz kvalifikacije i poručio da se njegova reprezentacija prije svega treba osvetiti Ukrajini. Podsjetimo, Ukrajina je u meču odigranom početkom juna nanijela težak poraz Srbiji - bilo je tada 5:0.

Utakmica Srbija - Ukrajina se igra na Marakani, u nedjelju od 15:00h.

Top Komentari

Rekorderi
Nemoj da te jede to. Iskreno, onakav Luksemburg bi nas sinoć dobio. Niste ni vi neka reprezentacija za koju se izdajete tako da nije to ništa čudno bilo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi