Fudbalska bajka se nastavlja, a lider je bivši trener federalnog prvoligaša
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Azijski kup nudi uzbuđenja

Fudbalska bajka se nastavlja, a lider je bivši trener federalnog prvoligaša

Haris Zilić

Azijski kup je došao do nokaut faze, a u osmini finala vidjeli smo veliki rezultat između ostalog i u režiji bišeg trenera Zvijezde iz Gradačca, Petra Šegrta.

Šegrt je reprezentaciju Tadžikistana po prvi put u historiji doveo do osmine finala i to na njihovom debiju, a bajka se nastavlja.

Tadžikistan je večeras u osmini finala eliminisao favorzivani UAE i prošao među osam najboljih fudbalskih selekcija u Aziji.

Regulrani dio završen je rzeultatom 1:1, golova nije bilo ni u produžecima, a Tadžikistan je dobio nakon penal serije rezultatom 5:3.

Ogroman je ovo uspjeh za reprezentaciju koja je godinama daleko od ozbiljnog fudbala u Aziji.

Oglasi

Tadžikistan je trenutno 106. reprezentacija na FIFA rang listi, a sigurno će nakon Azijskog kupa ući i među 100 najboljih.

Izabranici Petra Šegrta još uvijek sanjaju svoje snove, a mogli bi biti nastavljeni i u četvrtini finala.

Fudbalska reprezentacija Tadžikistana će u četvrtini finala igrati sa boljim iz duela Irak - Jordan.

Među osam na Aiijskom kupu prošla je i Australija koja je danas deklasirala Indoneziju rezultatom 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi