Lewa otkrio svoju tajnu: Kako se tako brzo prilagodio u Barceloni?

Sjajni poljski napadač

Lewa otkrio svoju tajnu: Kako se tako brzo prilagodio u Barceloni?

Eldar Ganibegović

Barcelona je ovog ljeta odradila zaista sjajan posao na transfer tržištu.

Na Camp Nou stadion stigli su igrači poput Raphinhe, Koundea, Christensena i Kessieja, no definitivno je najveće pojačanje dolazak Roberta Lewandowskog iz Bayerna.

Poljski napadač je već postigao devet pogodaka u La Ligi uz dvije asistencije i trenutno je prvi strijelac lige, s tri gola ispred prvog pratioca Iglesiasa (Betis).

Bio je junak Blaugrane i u posljednjoj utakmici protiv Mallorce (0:1), a nakon utakmice je dobio samo riječi hvale od Xavija.

"Još jednom je napravio razliku, ali i obrambena linija i pas igra su bili bitni. Uzeli smo tri vrlo važna boda. Teško će se doći do bodova na ovom stadionu. Lewandowski je igrač koji garantuje dobre stvari. On je strijelac, vrhunski igrač, jedan od najboljih igrača na svijetu, ako ne i najbolji.

Osim što zabija, važno je kako igra, kako vrši presing kao i ono što govori saigračima. No, ne bi bilo dobro ograničiti se samo na Lewandowskog i Ter Stegena. Istina je da su na zvjezdanoj razini, ali cijela je momčad igrala dobro", rekao je Xavi, prenosi Marca.

Španske novinare zanimalno je kako se kapiten reprezentacije Poljske tako brzo prilagodio na špansku ligu nakon godina igranja u Bundesligi za Borussiju i Bayern.

"Predsezona s Xavijem bila je vrlo intenzivna. Očekivao sam da će biti lakše. Bilo je slično ili čak teže nego u Bayernu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovdje u Španiji navijači više cijene tehničke detalje nego u Njemačkoj. Imaju tu euforiju, uživaju. Uvijek sam želio igrati u La Ligi, život u Španiji bio je moj san i to ne samo u sportskom smislu. Sada se osjećam osvježeno.

Još uvijek učim španski i sada počinjem puno toga razumijevati. U svlačionici su samo dva ili tri igrača koji ne razumiju engleski, ali treneri i osoblje govore engleski, što je od pomoći", rekao je Robert Lewandowski, prenosi Kanal Sportowy.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi