Poklonio dječaku dres, on se vratio do roditelja i uzeo kutiju, a onda je cijeli stadion aplaudirao

Ni Kubo nije mogao da vjeruje šta se dešava

Poklonio dječaku dres, on se vratio do roditelja i uzeo kutiju, a onda je cijeli stadion aplaudirao

Endin Čaušević

Real Sociedad sinoć je uz dosta muke slavio kod niželigaša Bunola u meču prvog kola španskog Kupa kralja, a utakmicu je obilježio dječak koji je bio na tribini. Njemu je Takefusa Kubo poklonio dres u finišu meča, no i on je odlučio da se oduži japanskom reprezentativcu i oduševi svijet.

Sociedad je igrao u dosta izmijenjenom sastavu u sinoćnjoj utakmici jer se očekivalo da će se klub iz San Sebastiana bez problema plasirati u novu rundu Kupa kraja.

Međutum, Bunol je pružio sjajan otpor i odigrao odličnu utakmicu, ali Sociedad je ipak došao do pobjede. Odlučujući trenutak desio se u 67. minuti meča kada je Fernandez pogodio mrežu domaćeg tima za pobjedu gostiju.

Trener Sociedada uspio je da odmori svoje ponajbolje igrače u ovom meču uključujući i Kuba koji ove sezone briljira u dresu tog kluba.

Japanac je cijelu utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače, ali svejedno uspio je da se nađe u centru pažnje javnosti zbog dječaka kojem je poklonio svoj dres u samom finišu ove utakmice.

Oglasi

Naime, kada je shvatio da definitnivno neće ulaziti u igru Kubo je dao dres dječaku koji je bio iza klupe Sociedada i koji je očito veliki fan japanskog igrača. Kubo je njegove povike čuo i dao mu je dres zbog čega je dobio veliki aplauz.

No, na kraju dječak je bio taj koji je napravio potez za pamćenje. Odmah je obukao dres koji je dobio, ali je otišao do svojih roditelja i poručio im da se on mora odužiti i pokloniti Kubu nešto zauzvrat.

Na kraju je uzeo kutiju u kojoj su bile kokice i odnio ih do klupe Sociedada, te dao ih je Kubu koji se oduševljeno zahvaljivao dječaku na takvom znaku pažnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[related]https://twitter.com/betbus_official/status/1719908753271579043[/related]

Ovaj video se ubrzo pojavio i na društvenim mrežama i postao je pravi hit. Dječak je iskazao svoju zahvalnost Kubu što mu je dao dres, a i sam Japanac bio je vidno oduševljen zbog takvog poteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi