"TikTok generacija" vlada fudbalom, nezapamćena proslava gola, glumio povredu, pa počeo da tverkuje

Takefusa Kubo u centru pažnje

"TikTok generacija" vlada fudbalom, nezapamćena proslava gola, glumio povredu, pa počeo da tverkuje

Endin Čaušević

Real Sociedad sinoć je u baskijskom derbiju deklasirao Athletic Bilbao sa 3:0 u meču osmog kola španske La Lige, a u centru pažnje našao se japanski fudbaler Takefusa Kubo zbog proslave gola koju u svijetu fudbala nismo imali priliku gledati.

Sociedada je pred svojim navijačima u fantastičnoj formi deklasirao svog najvećeg rivala sa 3:0 i pokazao ko je trenutno kraj Baskije.

Domaći su odigrali sjajnu utakmicu i došli do tri boda s kojim su se priključili vrhu tabele La Lige, ali su na istoj preskočili i Bilbao što je bio razlog za duplo slavlje navijača kluba iz San Sebastiana.

Sociedad je do prednosti stigao u 30. minuti kada je Le Normand postigao pogodak za erupciju oduševljenja na tribinama.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu desio se početkom drugog poluvremena, odnosno u 48. minuti, a u centru pažnje našao se japanski reprezentativac Takefusa Kubo koji igra u odličnoj formi.

Oglasi

Kubo je na asistenciju Sadiqa zabio gol za 2:0, ali svojom proslavom gola šokirao je fudbalski svijet. Japanac je prvo glumio da ima povredu zadnje lože, a onda je uradio ono što niko nije očekivao - počeo je da tverkuje.

Ovaka proslava gola nije viđena u svijetu fudbala, barem ne kod muškaraca, ali ovo je dokaz da je "TikTok generacija" preuzela scenu i u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Do kraja utakmice Sociedad je uspio da zabije i treći pogodak, a mrežu gostiju iz Bilbaa zatresao je Oyarzabal za konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sociedad je s ova tri boda došao na četvrto mjesto na tabeli La Lige i ima na kontu 15 osvojenih bodova, dok je BIlbao peti s bodom manje.

Top Komentari

user1574859714
Uhh vratite se Kean,Dunkan Ferguson,Adams,Stamp,Ince,Vieira,Gaskonj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi