U Realu se spremaju već za naredno ljeto, ali to ime na listi pojačanja niko nije očekivao
Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Konačno će mu dati šansu?

U Realu se spremaju već za naredno ljeto, ali to ime na listi pojačanja niko nije očekivao

Endin Čaušević

Iako je ljetni prelazni rok tek nedavno završen u Real Madridu već razmišljaju o tome koga će dovesti na kraju sezone, a španski mediji objavili su da se već zna koji fudbaleri se nalaze na listi želja Florentina Pereza.

Real Madrid je i ovog ljeta bio poprilično aktivan na tržištu i dovođenjem Judea Bellinghama kraljevski klub nije mogao napraviti bolji posao jer se Englez pokazao kao sjajno pojačanje.

No, Real nije bez razloga jedan od najvećih klubova na svijetu jer već sada razmišljaju o tome koga bi mogli dovesti narednog ljeta, a na listi želja nalazi se nekoliko zanimljivih imena.

Španski mediji objavili su da će glavna meta najvjerovatnije biti Kylian Mbappe kojeg Perez već godinama pokušava dovesti na Santiago Bernabeu, no čini se da će ljeto 2024. godine biti presudno.

Pored Mbappea s Realom se već neko vrijeme ozbiljno povezuje i Alphonso Davies koji je odbio da produži ugovor s Bayernom i svjestan je interesa Kraljeva. Davies želi narednog ljeta put Madrida, a ovaj transfer trebao bi koštati oko 50 miliona eura.

Oglasi

Međutim, pored ovog dvojca na listi mogućih pojačanja Real Madrida za iduću sezonu našlo se i ime koje niko nije očekivao.

U pitanju je japanski reprezentativac Takefusa Kubo kojeg je Real Madrid prodao prije godinu dana Sociedadu za sedam miliona eura, a Japanac u dresu kluba iz San Sebastijana zaista briljira.

Kubo je inače u Real stigao još kao omladinac iz Tokija, ali u prvom timu nikada nije dobio pravu šansu. Igrao je na posudbama u Mallorci, Villarrealu i Getafeu, a Kraljevi su ga prodali prije godinu dana Sociedadu.

No, njegove odlične igre nisu prošle nezapaženo i navodno Real ozbiljno razmišlja o tome da aktivira opciju otkupa njegovog ugovora idućeg ljeta i vrati Kuba na Bernabeu kako bi konačno dobio pravu šansu da se dokaže u dresu kraljevskog kluba.

Kubo igra sjajnu sezonu jer je na 11 mečeva zabio već pet golova i dodao tri asistencije, a odličan je bio i prošle sezone u kojoj je na 44 utakmice uspio da postigne devet golova i upiše isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real ima opciju otkupa njegovog ugovora od Sociedada narednog ljeta i ukoliko Kubo nastavi igrati u ovoj formi na kraju neće biti iznenađenje ukoliko se vrati u Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi