Tako jednostavno, a perfektno: Nestvaran pas Stevena Gerrarda iz 2002. godine na kultnom Highburyju

Tada golobradi momak, a danas legenda

Tako jednostavno, a perfektno: Nestvaran pas Stevena Gerrarda iz 2002. godine na kultnom Highburyju

Admin Čaušević

Steven Gerrard je za Liverpool odigrao preko 700 utakmica, dobar broj njih kao kapiten. Vrhunac karijere je imao 2005. osvojivši Ligu prvaka, dok je Premiersip ostao neostvareni san. 

Gerrard je definitivno jedan od najboljih veznjaka svoje generacije, osim borbenosti i odličnog šuta, krasili su ga još sjajna vizija te fantastičan pas.

Jednu od najboljih asistencija u karijeri napravio je 2002. godine na kultnom Highburyju. Redsi su gostovali Arsenalu, a meč je završen 1:1.

Gerrard koji je tada imao 22 godine je na fenomenalan način vanjskim dijelom kopačke uposlio John Arnea Rissea. Norvežanin je izašao sam pred golmana i rutinski pogodio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bila je to pefektna, ali i vrlo jednostavna akcija. Vizija, tehnika i na kraju egzekucija. Zbog ovakvih i sličnih poteza ne treba da čudi zašto je Gerrard mnogim bio omiljen saigrač.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi