Premier liga: Testirano 748 osoba, šest pozitivnih

Odrađena testiranja minulih dana

Premier liga: Testirano 748 osoba, šest pozitivnih

E. Škorić

Iz engleske Premier lige su saopštili da su u protekla dva dana odrađena testiranja igrača i članova svih 20 klubova.

"Premier liga danas može potvrditi da su u nedjelju, 17. maja i u ponedjeljak, 18. maja, na COVID-19 testirani 748 igrača i osoblje klubova", saopšteno je na zvaničnoj stranici kluba.

Šest osoba je bilo pozitivno testirano iz ukupno tri kluba, ali za sada nije poznato o kome se radi i da li je riječ o igračima, osoblju ili i igračima i osoblju. Svi oni će odraditi samoizolaciju u periodu od sedam dana.

"Premier liga neće pružati posebne detalje o klubovima ili pojedincima zbog zakonskih i operativnih zahtjeva", navodi se na sajtu engleskog šampionata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, klubovima u engleskoj Premijer ligi od danas je dozvoljeno da se vrate grupnim treninzima, odlučeno je na sastanku premierligaša. Radit će se u manjm grupama uz poštivanje socijalne distance i bez fizičkog kontakta.

To je, inače, prvi korak ka nastavku takmičenja u Premijer ligi, koja je prekinuta 13. marta zbog pandemije virusa korona. Očekuje se sredinom juna da se Premier liga vrati, no još uvijek postoji "mali milion" stvari koje lako mogu da izazovu drugačiji scenarij, onaj kojem se niko ne nada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti