Navijači Union Berlina bacali novčiće u teren, a Njemačka bruji o potezu bivšeg igrača Partizana

Japanac nije znao ga ga snimaju

Navijači Union Berlina bacali novčiće u teren, a Njemačka bruji o potezu bivšeg igrača Partizana

Endin Čaušević

Navijači širom Njemačke danas su iskazali protest protiv odluke da u narednim godinama privatni investitor uđe u Bundesligu i Cvajtu i uloži novac, te dobije povrat kroz TV prava. Takva odluka je razočarala navijače širom Njemačke što se vidjelo i na meču Bochum - Union Berlin, ali na kraju pažnju je ukrao Takuma Asano.

DFB je pristao da privatni investitor uđe u Bundesligu i Cvajtu u narednih 20 godina koji će u zamjenu za uloženi novac dobiti udio u TV pravima utakmica u tim takmičenjima, a to je izazvalo potpuni revolt navijača širom Njemačke.

Od 36 klubova u tim ligama njih 24 glasala su "za" što je bilo dovoljno da se odluka usvoji. Navijači su ogorčeni i ne mogu da vjeruju da su klubovi pristali na takav prijedlog.

Navijači širom Njemačke na današnjim mečevima pokazali su da su apsolutno protiv toga i smatraju da će se uništiti čar fudbala u toj zemlji zbog prevelike žudnje za što više novca.

U centru pažnje danas se našla utakmica Bochuma i Union Berlina na kojoj su navijači oba kluba pokazali koliko su ogorčeni i da su protiv donesene odluke.

Oglasi

Navijači Union Berlina koji su stigli na meč u Bochumu su nezadovoljstvo iskazali na zanimljiv način, ali ni slutili da će na kraju Takuma Asano svojim potezom da im ukrade pažnju što im se sigurno neće svidjeti.

Naime, oni su ubacili na teren čokoladne novčiće kao znak protesta protiv pohlepnih čelnika DFB-a, a jedan od novčića je došao i do nekadašnjeg igrača Partizana.

Asano je uzeo novčić i skinuo foliju, a zatim je pojeo čokoladni dio što su kamere uspjele da snime, te taj detalj pogledajte na OVOM LINKU.

Japanac sigurno ni sam nije slutio da kamermani prate ono što radi, a detalj kako jede čokoladni novčić se prikazao i u direktnom prenosu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači Union Berlina su itekako ljuti zbog toga jer smatraju da je njihov protest pao u drugi plan zbog onoga što je Japanac uradio, te su ga žestoko kritikovali na društvenim mrežama.

Inače, Bochum je u današnjem meču slavio sa 3:0, a jedan od strijelava bio je i Asano koji je u sudijskoj nadokadi prvog dijela postigao gol za 1:0. Ostala dva gol aza Bochum zabili su Paciencia i Stoger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi