Najbolji igač pobjegao iz Partizana, tvrdi da niko nije reagovao na njegove molbe

Takuma Asano napustio "crno-bele"

Najbolji igač pobjegao iz Partizana, tvrdi da niko nije reagovao na njegove molbe

A. Čaušević

Takuma Asano koji  je ove sezone bio najbolji igrač Partizana više neće nositi dres beogradskog kluba. 

Pomalo šokantno i na opšte iznenađenje Japanc je preko društvenih mreža objavio da je jenostrano raskinuo ugovor s Partizanom te svojevoljno napustio klub.

Glavni razlog odlaska je činjenica da nije dobijao platu na vrijeme i u punom iznosu, a kako je naveo niko u klubu nije reagovao na njegove molbe.

"Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vrijeme mučio, odlučio sam da presječem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od strane kluba, koji duže vrijeme nije isplaćivao moju zaradu na vrijeme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe".

"Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesretnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan dio svoje karijere. Zauvijek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Savu Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandru Stanojeviću, koji me je uvijek podržavao i vjerovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca", napisao je Asano.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COW3JzkHmk1/[/instagram]

Ali kako to obično biva u ovakvim i sličnim situacijama u klubu razmišljaju drugačije. Izuzetak nije ni Partizan koji se odmah obratio javnosti.

"Fudbalski klub Partizan obavještava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podnjeti tužbu protiv igrača uslijed neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom".

Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uvjeravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije", poručili su iz Partizana.

Asano je bio odličan ove sezone. Zabio je 21 gol i upisao 10 asistencija. Partizan je planirao da ga "masno" proda ovog ljeta, međutim kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Promo

Top Komentari

Saimai1316
Kako to da Vucic nije reagovao pa covjeku isplatio dugovanja,ovo je drzavni skandal,prva ekonomska sila europe duguje jednom strancu pare,Vucicu spavas li mirno,i usput malo zaozbiljno,Partizan ne demantuje da nema dugovanja,vec spori samo sto je covjek otisao,srpska posla,uvjek su oni u pravu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi