Perez zagolicao maštu: Da li je sada realna balkanska liga?

Ističe da postoji želja

Perez zagolicao maštu: Da li je sada realna balkanska liga?

S. Mlaćo

Florentino Perez u prvom intervju nakon osnivanja novog takmičenja pod nazivom Superliga dotakao se i Balkana.

Superliga za sada ima 12 klubova, osnivača, a imat će ih 15.

Nije još uvijek poznato koja će se tri kluba priključiti.

Pereze je kazao da mnogi žele sada napraviti ligu.

"UEFA mora razumjeti da se nogomet promijenio i postoje oni koji žele drugačije takmičenje. Čujem da Skandinvaci žele napraviti svoju ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa. Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj situaciji", kazao je Perez.

Regionalna liga na Balkanu je tema već odavno. Ipak, veći korak nije napravljen, a ranije je UEFA kazala da ne podržava takvu ligu.

Oglasi

Da li je realno da ponovo gledamo međusobne duele Zvezde, Partizana, Sarajeva, Željezničara, Budućnost Podgorice, Hajduka, Dinama, Veleža i drugih ostaje nam da vidimo.

Treba istaći da je danas UEFA-i podrška u borbi protiv velikih klubova i Superlige dala i FIFA. Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino jasno je dao do znanja da je protiv ovog takmičenja.

Infantino je pružio podršku UEFA-i i poručio je da će klubovi koji odluče da se pridruže Superligi jednostavno morati da snose posljedice zbog toga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"FIFA može samo da pokaže da se izuzetno protivimo osnivanju Superlige. To je kao zatvorena radnja i bijeg od trenutnih institucija, liga, asocijacija, UEFA-e i FIFA-e", počeo je Infantino i nastavio.

"Dosta toga će odbaciti zbog trenutne zarade novca. Moraju ozbiljno da misle i budu oprezni šta rade. Ukoliko neki klubovi odluče da idu svojim putem jasno je da će snositi posljedice zbog svog izbora. Oni su odgovorni za svoj izbor. Konkretno, to znači ili si unutra ili nisi. Ne možeš biti malo tamo, malo ovamo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
" zagolicao maštu " :D :D :D
0 0
C.Banks
Ovo dijete neko piše sta on zna ko su ovi zlocinci ako nije upamtio rat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi