Jakirovićev Dinamo osramotio Slovence, zabio i reprezentativac BiH
Dinamo je sjajno počeo s pripremama u Rovinju, a Jakirović vjeruje da će se forma prenijeti ina mečeve HNL-a

Modri slavili 7:0

Jakirovićev Dinamo osramotio Slovence, zabio i reprezentativac BiH

Edmir Škorić

Hrvatski prvak GNK Dinamo u Rovinju je danas odigrao prijateljsku utakmicu protiv slovenskog drugoligaša Triglava i slavio je sa 7:0.

Dinamova je ovo prva utakmica u zimskim pripremama, a trener Sergej Jakirović nije mogao da računa na svoje najjače snage.

Arber Hoxha, kosovski napadač koji je sinoć potpisao i koji je kao veliko pojačanje stigao iz Slaven Belupa, danas nije dobio šansu, no sigurno će zaigrati već u narednoj utakmici.

Dinamo je poveo u 29. minuti golom Petkovića, a onda u nastavku golijada. Kulenović u 53. postiže gol za 2.0, a isti igrač tri minute kasnije pogađa za 3:0, da bi bh. reprezentativac Petar Sučić povisio na 4:0 u 64. minuti.

Minutu kasnije Halilović zabija za 5:0, potom hat-trick Kulenovića u 68. minuti s bijele tačke, da bi Kaneko u 78. minuti dokrajčio nemoćne Slovence.

Oglasi

Moglo je biti i uvjerljivije, bilo je još dobrih šansi za Modre, ali svakako su upisali i više nego očekivano uvjerljiv trijumf.

Sastav Modrih:

Dinamo (prvo poluvrijeme): Nevistić - Živković, Theophile, Perić (od 39. Perković), Ljubičić - Mišić - Špikić, Ademi, Baturina, Vidović - Petković

Dinamo (drugo poluvreijeme): Zagorac - Mikić, Bernauer, Perković, Graonić (od 79. Cvetko) - Sučić (od 79. Brkljača) - Kaneko, Halilović, Brodić, Rukavina - Kulenović (od 79. Šunta).

Prvenstvo u Hrvatskoj nastavlja se 23. januara zaostalim mečevima, kada će Dinamo gostovati Lokomotivi, a 20. kolo odigrat će nekoliko dana kasnije u Puli protiv Istre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do tada će Jakirović pokušati što bolje spremiti ekipu, a očekuje i nova pojačanja. Stigao je Kosovar, ali se i dalje na Maksimiru nadaju dolasku Josipa Brekala iz Fiorentine, a želja je i bh. fudbaler Jusug Gazibegović koji igra u Sturmu. Ostvare li mu se sve želje, Jakirović neće imati nijedan alibi ako ne stigne Hajduk i ne osvoji titulu.

Istina, zvuči puno ovih trenutnih +7 u korist vodećeg Hajduka, ali važno je da se naglasi da Dinamo ima čak dvije utakmice manje, tako da je realno očekivati da bude u borbi za titulu do samog kraja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Senzacija prava i sramota da Dinamo dobije slovenackog drugoligasa. Pa da li ste vi zdravi, Triglava bi natrpali i Zeljo, Velez, Sloga itd.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi