Jakiroviću neće lijepo početi dan: Fiorentina "pročitala" Dinamo, posao oko Brekala propao?
Želi biti i na oku selektoru Zlatku Daliću

Javio se i još jedan italjanski klub

Jakiroviću neće lijepo početi dan: Fiorentina "pročitala" Dinamo, posao oko Brekala propao?

Samir Mlaćo

Dinamov posao oko Josipa Brekala je čini se pokvaren. Brekalo je bio velika želja Sergeja Jakirovića, otvoreno je o tome govorio popularni Profa, a i sam nogometaš je izrazio jasnu želju.

Želio je u Dinamo i na taj način se nametnuti selektoru Zlatku Daliću, jer u Fiorentini sve manje dobiju šansu.

Ipak, sada dolaze nove informacije i čini se da bi posao oko povratka mogao biti pokvaren. Naime, italijanski novinar Di Marzio prenosi da Brekala želi Salernitana i da je on spreman na taj transfer.

Najbitnije mu je da dobija što veću minutažu i bude na radaru selektora Dalića, a moglo bi se to desiti u Salernitani.

Istovremeno, Fiorentina i Dinamo su bez dogovora. Spominjala se posudba, Dinamo je pristao na sve uvjete nogometaša, a to je plata od 110.000 eura neto mjesečno plus bonosu od 100.000 eura za eventualno osvajanje titule prvaka.

Oglasi

On trenutno u Fiorentini zarađuje 1,7 miliona eura po sezoni, a važeći ugovor mu je do 2026. godine. Na kraju sezone bi se vratio u Fiorentinu ako bi se desila posudba u Dinamo, a istovremeno vjerovatno i bio u planovima Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo.

Dinamo je navodno tražio 15 posto od eventualnog budućeg transfera, a Italijani ne želi na to pristati. Dinamo na taj način želi vratiti jedan dio novca koji će dati za šest mjeseci posudbi, ali u Fiorentini stvari gledaju drugačije.

Navodno je problem i to što je Dinamo platio za Arbera Hoxhu Slaven Belupu 1,5 miliona eura, te su Italijani vidjeli da Dinamo ima novac, ali da ipak štedi u pregovorima sa njima, što im se naravno nije dopalo.

Treba istaći da je i sam Brekalo sada u drugačijoj poziciji i pitanje je da li bi nakon dovođenja Hoxhe imao status koji je mislio da će imati kada se prije mjesec dana dogovorao njegov prelazak u Dinamo.

Nogometaš Fiorentine svakako ne želi napraviti dodatnu grešku i možda u Dinamu čekati šansu sa klupe, bez obzira što bi bio sjajno plaćen, pa se Salernitana nameće kao sasvim dobra opcija za njega.

Dinamo jučer ponizio Slovence

Treba istaći da se Dinamo u Rovinju sprema za nastavak borbe za titulu sa Hajdukom, a jučer je savladao drugoligaša Triglav sa čak 7:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hat-trick je upisao Kulenović, a po jedan Petković, Sučić, Kaneko i Halilović. Dinamo je imao veliki broj šansi, očekivano dominirao i Sergej Jakirović slaže tim koji ima samo jedan cilj - odbrana titule prvaka.

Nakon prvog dijela sezone Modri imaju sedam bodova zaostatka za Hajdukom, ali i dvije utakmice manje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi