Takvi ne zaboravljaju igrati: Golčina Štilića u pobjedi Wisle Plock

Nekadašnji reprezentativac BiH

Takvi ne zaboravljaju igrati: Golčina Štilića u pobjedi Wisle Plock

Nekadašnji reprezentativac BiH Semir Štilić u posljednje vrijeme podsjeća na onog igrača iz nekih ranijih sezona i čini se da konačno hvata pravu formu.

Nakon što je u posljednjih sedam utakmica upisao četiri asistencije, danas je na red došao i gol u prvenstvenom meču protiv Termalice.

Štilićeva Wisla Plock je u okviru 26. kola poljske Ekstraklase na gostujućem terenu savladala Termalicu rezultatom 2:1, a vodeći gol na meču je postigao domaći fudbaler Stefanik u devetoj minuti.

Upravo je Štilić ulaskom na poluvremenu promijenio tok same utakmice i već u 54. minuti gostima sjajnim golom donio izjednačenje, a ispostavit će se i pokrenuo preokret, obzirom da je u 83. minuti za pobjedu Wisle Plock pogodio Merebashvili.

Nakon ovog trijumfa Wisla Plock se u poljskom prvenstvu nalazi na šestoj poziciji i u prilici je da se bori za plasman u Evropu, pa će svakako biti neophodan raspoloženi Štilić. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi