Talentovani igrač Uniteda odbio novi ugovor, Juventus spreman da uradi ono u čemu je najbolji
Chong ima ugovor do juna 2020. godine i nema namjeru da potpiše novi

Crveni đavoli su se našli u neočekivanim problemima

Talentovani igrač Uniteda odbio novi ugovor, Juventus spreman da uradi ono u čemu je najbolji

S. Pašalić

Mladi igrač Manchester Uniteda, Tahith Chong je odlučio da ne produži svoj ugovor sa ovim klubom.

Talentovani 19-godišnjak ima ugovor sa timom sa Old Trafforda do juna 2020. godine i nakon toga će postati slobodan igrač, a mnogi evropski klubovi su zainteresovani za njegove usluge.

Čini se da je najbliži tome da ga dovede Juventus, kako piše Calciomercato. Stara dama pomno prati dešavanja u Unitedu i želi da dovede mladog Holanđanina narednog ljeta besplatno.

Chong je 2016. godine stigao iz Feyenoorda u United, a ove sezone je odigrao devet utakmica, od čega je šest bilo za prvi tim, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca, dok je za drugi tim postigao četiri gola.

"Za mene su sve mogućnosti trenutno otvorene. Prvo se moram fokusirati na sezonu, pa ću vidjeti kuda me put vodi.", rekao je Chong o planovima za svoju budućnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov agent je potvrdio da postoje interesi i najboljih klubova iz Bundeslige i La Lige.

"Najbolji klubovi iz Bundeslige i La lige također ga imaju na vidiku. Odradio je jaku pripremu u kojoj se pokazao da je jedan od boljih napadača Uniteda."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi