Juventus se neće gospodski rastati s Mandžukićem?
Foto: EPA

Transfer bi se mogao stopirati

Juventus se neće gospodski rastati s Mandžukićem?

I dalje je pod velikim upitnikom koja će biti naredna stanica u karijeri Marija Mandžukića.

Iza hrvatskog napadača su jedni od najtežih mjeseci u karijeri. Dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija u potpunosti je pao u drugi plan Juventusa, a kako se sjedenje na klupi ne uklapa s njegovim ambicijama, transfer u januarskom prijelaznom roku je izvjestan.

Mandžukićevo ime se dovodi u vezu s brojnim klubovima, od kojih je najuporniji Manchester United, međutim posao oko prelaska na Old Trafford daleko je od realizacije zbog novca koji traži Juventus.

Iako je Mandžukić odricanjem dijela plaće od 300.000 funti sedmično pokušao da ubrza stvari, mediji u Italiji tvrde kako bi posao mogao propasti zbog toga što ga u Juventusu ne žele pustiti bez 11.7 miliona eura, dok je engleski tim voljan izdvojiti tek pola od tog iznosa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očito je da u Juventusu žele iscijediti i posljednji novčić, a u takvim okolostima ne bi bilo iznenađujuće da nekadašnji šampion Evrope odustane od transfera i okrene se nekim drugim opcijama.

Mandžukić bi se tako mogao rastati s Juventusom na ne baš gospodski način nakon svega što je uradio u dresu Bianconera. U klubu je, podsjetimo, od 2015. godine i dosad je odigrao više od 100 utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi