Ronaldo se u karijeri nagledao spektakularnih golova, ali ovaj večeras mu neće izaći iz glave

Projektil Talisce

Ronaldo se u karijeri nagledao spektakularnih golova, ali ovaj večeras mu neće izaći iz glave

Edmir Škorić

Odigran je meč 6. kola prvenstva Saudijske Arabije između Al Raeda i Al Nassra, koji je slavio sa 3:1.

Predvođen s kapitenom Cristianom Ronaldom, Al Nassr je slavio na ovom gostovanju i došao je do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu nakon što je sezonu otvorio sa dva ligaška poraza.

Ronaldo je i danas postigao gol, ali je takođe svjedočio spektakularnom golu saigrača Talisce. Brazilac je u 49. minuti ispalio projektil i zabio gol karijere za 2:0.

[related]https://twitter.com/albiFCB7/status/1703079668205625827[/related]

Portugalac se nagledao sjajnih golova saigrača ili protivnika na utakmicama na kojima je igrao, ali definitivno je gol Talisce nešto posebno.

Prvi gol za goste postigao je Sadio Mane pred kraj prvog dijela. I Senegalac igra sve bolje otkako je došao ovog ljeta iz Bayerna.

Treba istaći da je Al Nassru pogodvao i direktan crveni karton stopera domaćih Whaeshija u završnici prvog dijela. Ronaldo je upravo na asistenciju Talisce u 87. povisio na 3:0, da bi Fouzair iz penala postavio konačnih 3:1.

Al Nassr je s Ronaldom, Maneom i Brozovićem jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule, iako za sada imaju četiri boda zaostatka za vodećim Al Hilalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti