Tan u bordo košulji: Razmišljamo o novom stadionu

Vlasnik Sarajeva nastavlja investirati

Tan u bordo košulji: Razmišljamo o novom stadionu

Kortrijk, član belgijske Jupiler lige ima novog vlasnika. To je Vincent Tan, malezijski biznismen koji je vlasnik Cardiff Cityja, FK Sarajevo, a svoj udio ima i u Los Angelesu FC. 

"Ponosan sam što je gospodin Tan, novi vlasnik Kortrijka. Naš sporazum se temelji na poštovanju i povjerenju", rekao je predsjednik Joseph Allijns.

Zašto belgijski klub? 

"Željeli smo evropski klub u svakom slučaju. Razmišljali smo između Portugala i Belgije, ali smo se odlučili za Belgiju. Ovdje dosta dobrih fudbalera, zemlja ima 11 miliona stanovnika i Belgija je treća u FIFA-inoj rang listi", rekao je Vicent Tan na svom zvaničnom predstavljanju.

"Uzeli smo u obzir i činjenice da klub jako dobro funkcioniše. Da se o svemu vodi računa, da se pažljivo radi na planiranju budžeta. Klub treba nastaviti da ide profitabilnim putem", istakao je Tan te uz smijeh dodao da neće mijenjati boju dresa (crvena op.a).

"Para nema toliko da se s njima kocka, ali razmišljamo o novom stadionu", rekao je Malezijac na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.