Vincent Tan novi vlasnik belgijskog Kortrijka

Četvrti klub u vlasništvu

Vincent Tan novi vlasnik belgijskog Kortrijka

Vlasnik Cardiff Cityja i upravljačkih prava u FK Sarajevo, Vincent Tan, uspješno je završio posao oko kupovine belgijskog prvoligaša Kortrijka. 

Malezijski milijarder posao je završio danas u poslijepodnevnim satima, što je u razgovoru za belgijske medije potvrdio i predsjednik kluba Joseph Allijns.

"Ovo su odlične vijesti za naš klub i danas poslijepodne smo završili posao. Zasad nam u prvenstvu ide veoma dobro, čvrsto smo nogama na zemlji i finansijski smo stabilni. Sezonu ćemo završiti sa više od milion eura profita i to bez uračunavanja transfera, tako da Tan ne mora investirati kako bi otplatio dugove", izjavio je Allijns.

Inače, Kortrijk na tabeli zauzima petu poziciju, a vrijedi istaći da funkciju pomoćnog trenera u ovom klubu obavlja bivši bh. reprezentativac Adnan Čustović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.