Tare potvrdio: Putevi nam se razilaze na kraju sezone

De Vrij napušta Lazio

Tare potvrdio: Putevi nam se razilaze na kraju sezone

E. Čaušević

Sportski direktor Lazija, Igli Tare, potvrdio je da će nekoliko fudbaler napustiti rimski klub na kraju ove sezone.

U centru pažnje već nekoliko sedmica nalazi se defanzivac Lazija, Stefan de Vrij, koji će na ljeto biti slobodan fudbaler jer mu ističe ugovor sa ovim klubom. Već nekoliko mjeseci traju pregovaranja rimskog kluba i Holanđanina, ali sad je potvrđeno da De Vrij ne želi produžiti ugovor.

Igli Tare izjavio je za italijanske medije da Lazio već mjesecima pokušava naći rješenje za De Vrija, odnosno ispuniti mu sve zahtjeve za novi ugovor. No, nakon svega holandski defanzivac je poručio da mu se ne ostaje u ovom klubu.

"Povukli smo sve ponude za novi ugovor koje smo imali za De Vrija. To smo uradili s razlogom i kasnije ćemo objasniti. To je odluka koju smo donijeli nakon nekoliko mjeseci pregovaranja, ali i pokazatelj da i mi imamo granice. Dao je mnogo toga klubu, ali i mi smo ponudili njemu dobar ugovor. Ipak, naši putevi se razilaze na kraju ove sezone", rekao je Tare.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi