Immobile nezaustavljiv, Lulić odigrao 200. ligašku utakmicu za Lazio

Nebeskoplavi napokon prekinuli crni niz

Immobile nezaustavljiv, Lulić odigrao 200. ligašku utakmicu za Lazio

Lazio je večeras na svom Olimpicu savladao Veronu sa 2:0 čime je prekinuo crni niz od tri uzastopna ligaška poraza.

Nebeskoplavi su u prvih 45 minuta stvorili toliko dobrih prilika da ih je sve teško i nabrojati. Domaći su imali čak 22 udarca ka golu protivnika, ali je Verona nekim čudom uspjela sačuvati svoju mrežu.

Najbliži vodstvu su domaći bili u 34. minuti kada je Luis Alberto pogodio prečku, a prethodno se nekoliko puta u prilici našao i Ciro Immobile.

Ako su gosti iz Verone zaustavili Immobilea u prvom poluvremenu, u drugom im nije bilo spasa. Igrao se 56. minut kada je sjajni napadač Lazija pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, da bi samo četiri minute kasnije glavom pogodio za konačnih 2:0.

I večeras je svih 90 minuta za Lazio odigrao Senad Lulić. Sada već bivši bh. reprezentativac je protiv Verone 200. put nastupio za tim sa Olimpica u Seriji A, čime je samo potvrdio status klupske legende.

Za Lazio je večerašnja pobjeda posebno važna iz razloga što je ponovo 'ugrabio' četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone. Nebeskoplavi nakon 25 kola imaju 49 bodova, bod više od petoplasiranog Intera i bod manje od trećeplasirane Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona nakon 17. ligaškog poraza ostaje u opasnoj zoni, na pretposljednjem 19. mjestu sa svega 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi