Tatomirović: Lech smo dobro upoznali na Koševu

Tatomirović: Lech smo dobro upoznali na Koševu

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo u Poznanu su odradili trening uoči revan šusreta 2. pretkola Lige prvaka sa Lechom.

Bordo ekipa je u prvom susretu odigranom na našem najvećem bosanskohercegovačkom stadionu pretrpjela poraz u duelu sa Lechom (2:0), no i pored toga s mnogo optimizma je doputovala u Poznan.

Kapiten bosanskohercegovačkog prvaka Ivan Tatomirović uvjeren je da on i njegovi saigrači sutra mogu napraviti dobar rezultat.

"Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od puta za utakmicu. Želimo da odigramo sutra jednu fantastičnu utakmicu. Sigurno je da utakmica Lecha u okviru lige, gdje su zabilježili negativan rezultat ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja kod nas. Međutim, dodatno smo optimistični jer smo vidjeli s čim oni raspolažu na Koševu, bez obzira na dva naivno primljena gola. Upoznali smo se dobro sa Lechom na utakmici na Koševu", izjavio je Tatomirović.

"Sarajevo se borilo protiv ružne tradicije kluba u Evropi. Napravili smo fantastične uspjehe u posljednjem periodu, a prošle godine smo dva puta bili pred eliminacijom na našem stadionu, ali smo u gostima pobjeđivali i to visokom rezultatu. To je naša zvijezda vodilja i tako svaki igrač treba da razmišlja. Nikada nije gotovo i imamo šansi sutra, ali je pitanje nas i naših glava kako ćemo ući u utakmicu", dodao je kapiten bordo tima.

Novinarima u Poznanu se obratio i Haris Duljević, koji je u prvom susretu bio najopasniji igrač Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Što se tiče naše igre, fokusiramo se na zajedništvo i atmosferu. Moramo biti strpljivi u igri.  Čekajući pravu šansu, koja će biti, možemo napraviti rezultat."

"Želim da odigramo dobru utakmicu. Greške moramo smanjini na minimum i uz maksimalno zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat. Veliki broj gledalaca za nas može biti samo dodatni motiv", istakao je Duljević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti