Tatomirović potpisao, trener poručio: "Lovim ga već dvije godine!"
Ivan Tatomirović se danas pridružio svojim novim saigračima s kojim je započeo pripreme za proljetni dio sezone.

Bivši kapiten Sarajeva potpisao za Inter

Tatomirović potpisao, trener poručio: "Lovim ga već dvije godine!"

Nekadašnji kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović od danas je zvanično član Intera iz Zaprešića.

Ovaj 29-godišnji stoper pridružio se svojim novim saigračima s kojim je danas započeo pripreme za proljetni dio sezone, a oduševljenje zbog njegovog dolaska nije krio ni Interov trener Samir Toplak.

"Tatomirović je moja želja već dugo vremena, dvije godine ga 'lovim'. Pravi je igrač i pravi karakter kakav treba našoj ekipi. On je vođa, bio je kapiten Sarajeva, a dvije godine i najbolji odbrambeni igrač finske lige", rekao je Toplak.

Ovaj 29-godišnji nogometaš koji je rođen u Beogradu na premijerligaškim terenima je igrao u razdoblju od 2012. do 2016. godine, u dresu Sarajeva je odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a s bordo timom je također osvojio i prvenstvo i Kup BiH.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od strane navijača Sarajeva je također dobio i priznanje "Ismir Pintol" koje se dodjeljuje najborbenijem nogometašu.

Osim za Sarajevo, Tatomirović je igrao i za omladinski tim Crvene zvezde, Srem, Helsinki, RoPS i Mariehamn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi