Daily Mail tvrdi: Pep Guardiola na kraju naredne sezone napušta Manchester City
Španski stručnjak nakon devet godina spreman za odlazak (AP Photo/Kin Cheung)

Nakon devet godina u klubu

Daily Mail tvrdi: Pep Guardiola na kraju naredne sezone napušta Manchester City

Midhat Šljivak

Pep Guardiola napustit će Manchester United na kraju naredne sezone, tvrdi engleski Daily Mail.

Legendarni španski stručnjak Pep Guardiola otplesat će svoj posljednji ples s Manchester Cityjem u narednoj sezoni. 53-godišnjak je, tvrdi Daily Mail, odlučio napustiti Građane po isteku ugovora u ljeto naredne godine.

Rukovodstvo Cityja imalo je namjeru zadržati Pepa i u budućnosti. Međutim, očekuje se da Guardiola odbije ponudu za produžetak saradnje i da nakon devet godina napusti Etihad.

Pep Guardiola je klupu Manchester Cityja preuzeo 2016. godine i u proteklih osam godina osvojio je sve što je mogao. Uzeo je ukupno 17 trofeja.

Šest puta su Građani pod njegovim vodstvom osvajali Premiership, ali svakako da je najveći trofej Liga prvaka koju su bogati vlasnici Cityja dugo čekali, a koja je osvojena u sezoni 2022/2023.

Tu su naravno još brojni trofeji. Guardiola će sigurno imati cilj da se oprosti na najbolji mogući način od kluba u kojem je proveo većinu svoje trenerske karijere.

Oglasi

Sigurno je da će i sam Guardiola, ako je zaista odlučio otići, uskoro potvrditi kako ide na kraju sezone, no nedavno je govorio kako je bliže odlasku nego ostanku.

"Realnost je da sam bliže odlasku nego ostanku. Već sam razgovarao s ljudima iz kluba i bit ću tu još jednu sezonu. Nakon toga ćemo pričati. Ovdje sam već dugo, vidjet ćemo", poručio je Pep Guardiola.

Pep je City vodio u 472 utakmice, pobijedio ih je 343, 66 puta je njegov tim odigrao neriješeno, a upisao je 63 poraza.

Podsjetimo, Premiership je ove sezone ostao bez jedne trenerske ikone. Nakon osam godina Jurgen Klopp je napustio ekipu Liverpoola, a zamijenio ga je Arne Slot.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju odlaska Guardiole sigurno je da će biti velika trka za poslom u Manchester Cityju i ko god dođe na njegovo mjesto čekat će ga izuzetno težak posao.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
“Pep Guardiola napustit će Manchester United na kraju naredne sezone, tvrdi engleski Daily Mail.” Prva rečenica govori sve hahagag
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi