Ten Hag u januaru iz kluba tjera Wan-Bissaku i dovodi novog desnog beka

Dva imena su u igri

Ten Hag u januaru iz kluba tjera Wan-Bissaku i dovodi novog desnog beka

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Uniteda doživjet će određene promjene u januarskom prijelaznom roku, a navodno je primarno da se dovede novi igrač na poziciji desnog beka.

Diogo Dalot je jedan odigrača koji ima najviše odigranih minuta u ovoj sezoni, te je u 19 odigranih utakmica postigao jedan gol i upisao dvije asistencije.

Njegov ugovor sa Manchester Unitedom ističe narednog ljeta, ali Manchester United ima opciju da mu produži ugovor na još jednu sezonu.

Sa druge strane Ten Hag želi da počne pregovore sa njim kako bi potpisao novi dugoročni ugovor jer ga vidi u dresu Manchester Uniteda u budućnosti.

Manchester United je kratak sa opcijama na desnom beku, a razlog je taj jer Aaron Wan-Bissaka očito nije u planovima Erika ten Haga.

Wan-Bissaka je ove sezone odigrao samo četiri minute, a u posljednje dvije utakmice nije nikako bio niti na klupi.

Oglasi

Dva imena, kako prenose engleski mediji, prati Erik ten Hag, a radi se o Maxu Aaronsu iz Norwicha, te Jeremiu Frimpongu iz Bayer Leverkusena.

Navodno će Wan-Bissaka u januaru napustiti klub, te će se biti doveden novi desni bek, a to će najvjerovatnije biti jedan od dva spomenuta igrača.

Opcija za Manchester United je navodno bio i Sergino Dest, ali je on iz Barcelone prešao u Milan, te ne postoji šansa da ga dovedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno Dalot će vjerovatno ostati prvi izbor kod Ten Haga, ali trener Manchester Uniteda želi da ima konkurenciju za njega.

Frimpong je ove sezone impresivan, te je u dvadeset nastupa za Bayer Leverkusen postigao pet golova i upisao tri asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Koga i gdje tjera???? Nije ker da ga tjera. Z Znate li mućnuti glavom ili sve mora biti prepisano sa hrvatskih portala. Hoće li Nurkić večeras STAVITI 20 poena ..... Koji gramatički proljev dobiješ kad doslovno prevodiš sleng američkih sportskih novinara. Užas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi