Otkrivena bizarna izjava CR-a nakon koje još igra: "Povlačim se ako Messi osvoji Zlatnu loptu"
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi vjerovatno su najveći rivali u fudbalskoj historiji (Foto - EPA)

Novinar Thierry Marchand otktriva

Otkrivena bizarna izjava CR-a nakon koje još igra: "Povlačim se ako Messi osvoji Zlatnu loptu"

Midhat Šljivak

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (37) navodno je bio spreman napustiti fudbal 2019. godine nakon što je Lionel Messi osvojio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta. U knjizi koja se pojavila danas čiji je autor jedan francuski novinar, on otkriva detalje razgovora s Portugalcem i njihov razgovor je bio veoma interesantan.

U biografiji 'Ronaldo' francuskog novinara Thierryja Marchanda koja je izašla danas, on otkriva detalje razgovora s Cristianom Ronaldom koji će sasvim sigurno izazvati ogromnu pažnju.

Cristiano Ronaldo je u karijeri osvojio pet Zlatnih lopti - nagrade za najboljeg fudbalera svijeta i drugi je na vječnoj listi iza Lionela Messija, koji ima sedam.

U posljednjih 15 godina Ronaldo i Messi su dominirali u ovom izboru, a dominaciju je prekinuo Luka Modrić 2018. godine kada je uzeo Zlatnu loptu upravo ispred Ronalda.

CR se nadao kako će godinu dana kasnije uzeti svoju šestu loptu. Međutim, ona je pripala Lionelu Messiju ispred Virgila van Dijka i Cristiana koji je završio treći u izboru. To se Portugalcu nije dopalo.

"Lako je ostati tamo gdje si uvijek siguran i uspješan. Ja sam riskirao odlaskom u Juventus. Promijenio sam klub, ligu, fudbalsku kulturu i to je bio rizik zbog kojeg nisam osvojio Zlatnu loptu 2018. godine", piše Marchand i prenosi riječi CR-a o Messiju.

Oglasi

"Uvjeren sam da me je odlazak iz Reala koštalo Zlatne lopte 2018. godine, a ako je Messi osvoji ove (2019. godina), napuštam fudbal", navodne su riječi Cristiana Ronalda.

Portugalac je u proteklim godinama bio daleko od vrha u izboru za najboljeg na svijetu, a njegov najveći rival je na tronu svijeta ponovo bio 2021. godine.

Tako je Messi povećao prednost ispred Cristiana po broju nagrada za najboljeg na svijetu. Ima ih sedam, a Ronaldo je na drugom mjestu s pet.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom na to da je daleko od najboljih fudbalskih dana, teško je očekivati da će CR ponovo u narednim godinama uzeti nagradu za najboljeg fudbalera svijeta, ali čuda su itekako moguća.

Za sada je njegovo drugo mjesto poprilično sigurno jer je i pet trofeja poprilično teško dostići.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi