Tegeltija ubjedljivu pobjedu Borca posvetio SportSportu i Klixu

Prvi twitteraš među sportkim radnicima

Tegeltija ubjedljivu pobjedu Borca posvetio SportSportu i Klixu · Riječ, dvije...

Adnan Beganović

Borac je rezultatom 5:0 savladao Slogu Merdian. Prvi pogodak je postignut nakon diskutabilno dosuđenog penala, a objektivno izvještavanje bosanskohercegovačkih medija nije se dopalo prvom čovjeku banjolučkog kluba Milanu Tegeltiji. 

Utakmicom na Gradskom stadionu u Banoj Luci između domaćeg Borca i Sloge Merdian otvoreno je 5. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabranici Vinka Marinovića su tokom svih 90 minuta bili mnogo bolji i na kraju su zasluženo slavili sa ubjedljivih 5:0, no da se manje piše i priča o dobroj i efikasnoj igri Borca pobrinuli su se prije svega glavni sudija sinoćnjeg meča Admir Musić i prvi čovjek kluba Milan Tegeltija.

Naime, Musić je pred kraj prvog dijela, tačnije u 35. minuti pri rezultatu 0:0 nakon što je Perković igrao rukom, pokazao na bijelu tačku. U prvi mah sudija iz Sarajeva je dosudio "prekršaj" malo izvan šesnaest metara, no brzo se predomislio, iako se prema dostupnim snimcima i fotografijama čini da nije trebao.

Izostali su i uobičajeni protesti gostujuće ekipe, koja je usput rečeno, u sinoćnjem meču nastupala u sastavu kakvom sigurno više nikada neće, a nakon što je Trako odbranio udarac Makariću lopta je ponovo došla do ovog igrača koji je sa nekoliko metara postigao pogodak.

Oglasi

U drugom dijelu izabranici Vinka Marinovića su dodali gas, pokazali su snagu, a kako je Sloga izgledala poput "razbijene vojske", bilo je samo pitanje s koliko golova u mreži će se vratiti u Doboj.

Borac je slavio, bosanskohercegovački mediji su između ostalog pisali i o diskutabilno dosuđenom jedanaestercu, što nije dobro prihvatio prvi čovjek banjolučkog kluba Milan Tegeltija.

Nekoliko sati nakon meča Tegeltija, inače čovjek koji je najavio promjenu pravila o broju stranaca u Premijer ligi, pa se u raji koja prati domaći fudbal novo prema kojem igrači iz zemalja bivše Jugoslavije, izuzmemo li Kosovo, nisu više stranci naziva "Tegeltijino pravilo", ubjedljivu pobjedu Borca posvetio je portalima SportSport.ba i Klix.ba.

"Čestitke našim igračima i stručnom štabu. Za ove iz pojedinih sarajevskih medija (Klix i SportSport.ba) što sikću otrov prema Borcu i presmiješno pokušavaju da dovedu u pitanje čak i Borčevu pobjedu od 5:0 poruka: Drugari još ćete puno siktati, tek smo počeli, štedite taj otrov", slavodobitno je "uzviknuo" prvi twitteraš među sportskim radnicima u našoj zemlji.

Oglasi

Očekivano, rekli bismo, samo što bi dobro bilo da neko iz bliskog okruženja Tegeltiji kaže da SportSport i Klix nisu sarajevski, nego bosanskohercegovački mediji, a ako najčitanijem sportskom portalu želi dijeliti epitete, onda bi bilo bolje da kaže soukbunarski (po adresi) ili možda purgerski s obzirom da više čitalaca na SportSport.ba dolazi iz Zagreba nego iz Sarajeva.

I navijači Borca reagovali na diskutabilni penal

A, da dosuđeni penal za Borac nije bio tema samo u bosanskohercegovačkim medijima može se zaključiti iz brzog pregleda društvenih mreža i sportskih foruma na kojima se čuje glas ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Tako su se na društvenim mrežama i sportskim forumima oglasili i mnogobrojni navijači Borca, koji su također komentarisali penal koji je dosudio Musić.

"Penal je katastrofa, nema potrebe za tim stvarima". Jesu li nam potrebni ovakvi penali". Realno, pobijedili bismo i bez toga. Ne znam zašto ovo rade. Šta je poenta? Nikada gorča pobjeda od 5:0. J...li vas ovakvi penali i to protiv Sloge". Ovo treba pripisati potpunom neznanju sudijske trojke. U samom početku utakmice, Borcu nije sviran čist penal prilikom igranja rukom igrača Sloge". Ma daj brate, kakvo neznanje, nećemo se zaj... Da budemo jasni uživam kada čitam SportSport.ba i duševna hrana mi je njihov plač i lelek ali... Ne treba nam ovo, bezveze nam baca mrlju na pobjedu koja nije mogla biti čistija. Je.. ih penal, nemoj ništa svirati, pusti neka se igra", samo su neki od komentara navijača Borca.

Oglasi

No, ne treba zaboraviti da je prvi čovjek Borca nedavno "naružio" i navijače na svom twitter profilu jer prema njegovom mišljenju negativnom pričom po mrežama i forumima štete klubu.

"U Borcu, baš kao i u politici u Banjaluci, postoji jedan broj onih koji svojim mračenjem i negativnom pričom o Borcu po mrežama i forumima (koje nogometaši čitaju), svjesno ili nesvjesno otežavaju položaj kluba u pregovorima i praveći pritisak dižu cijene igračima sa kojima se pregovara.

Pri tom se predstavljaju kao veliki navijači Borca iako mu tako nanose štetu. Na stranu činjenica što iznose potpuno netačne stvari kako se u Borcu ne isplaćuju plate itd. iako FK Borac nema dug prema nijednom bivšem i sadašnjem igraču i isplatio je plate za maj 2023.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Onaj ko navija za Borac, u prelaznom roku kada klub nastupa na svjetskom tržištu nogometaša, govoriti loše o svom klubu je zabijanje noža u leđa klubu. No na stranu sve to FK Borac će obaviti uspješan prelazni rok i imati najbolju ekipu u PL BIH", na svom Twitter profilu je napisao Tegeltija, a da li će reagovati nakon što su negativno govorili o dosuđenom jedanaestercu, vjerovatno ćemo saznati u narednim danima.

Jer prvi čovjek Borca je i prvi twitteraš među sportskim radnicima u našoj zemlji.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Jedino ste pisali u sumnjivo dosuđenim penali,a to nema nikakve veze sa uvjerljivom pobjedom koja bi svakako došla a najmanje ste pisali o skandaloznoj izjavi kvazi trenera Jagodica o želji Borca da nastavi uvjerljivo pobjeđivati i o sastavu kakav je izveo...Kreteni ste pravi ispali i nek vas proziva zbog vaše nebitne informacije a u drugi ste plan stavili puno veći skandaloznoj
1 4
limvotemirvah
Jagodic izvede sedam juniora, koji su se sklanjali svo vrijeme, jos im se penal pokloni. Pa ja ne znam kako obraza ima da ovo slavi?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije