Tek je počelo i Fulham nije pravo mjerilo, ali Arsenal izgleda sjajno

Počela Premier liga

Tek je počelo i Fulham nije pravo mjerilo, ali Arsenal izgleda sjajno

Edmir Škorić
Teme:

Na premijeri nove sezone Premiershipa sastali su se londonski klubovi Fulham i Arsenal, a pobjeda je pripala daleko kvalitetnijim gostima.

Topnici su na Craven Cottageu odigrali sjajan meč i potpuno zasluženo i bez velikih problema stigli do prve pobjede u Premiershipu u sezoni 2020/21. Kako su danas izgledali na terenu, navijači stvarno mogu da budu optimisti, ali rano je ipak donositi neke veće zaključke...

Samo osam minuta bilo je dovoljno gostima iz sjevernog dijela Londona da povedu. Nastala je gužva u petercu, a ALexandre Lacazette se najbolje snalazi i mirno pogađa za 1:0, što je ujedno bio i rezutlat prvog dijela.

Willian, novi član Arsenala, pogađa stativu iz slobodnjaka u prvom dijelu, ali u nastavku s dvije asistencije rješava pitanje pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo je u 49. miniuti ubacio iz kornera, a štoper Gabriel, koji je tek stigao iz Lillea, glavom loptu šalje u mrežu za 0:2, da bi u 57. minuti sjajnim golom tačku na i stavio Pierre-Emerick Aubameyang. Sve je sjajno uradio i zabio, ali zasluge pripadaju i Willianu koji mu je prethodno poslao sjajnu dijagonalu.

Upravo je stigla vijest da će Aubameyang ubrzo potpisati novi trogodišnji ugovor s klubom, pa sve to nagovještava sjajan period za Gunnerse.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

wubpozz
Nije toliko Arsenal dobar koliko je Fulham loš.
5 0
dadopd
Zato se pojavila ova bolest Arsenal pobjedio.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi