Tek smo se navikli na jednog, a sada dolazi drugi Haaland!

Mlađi rođak igra u Norveškoj

Tek smo se navikli na jednog, a sada dolazi drugi Haaland!

E. Škorić

O norveškom napadaču Erlingu Haalandu već sve znate, ali uskoro ćete da upoznate još jednog Haalanda.

Erling Haaland oduševaljava od dolaska u Borussiju Dortmund, a sve nas je impresionirao nastupima u dresu ausrijskog Salzburga.

19-godišnji napadač pokazao je da je vanserijski talent, a na scenu će uskoro da nastupi i njegov rođak, tri godine mlađi Albert Braut Haaland!

On ima samo 16 godina i već nastupa za norveški Bryne, ali i njemu se predviđa uspješna igračka karijera.

Albert Braut dosad je blistao u omladinskoj ekipi Brynea u kojoj je postigao čak 30 golova u 22 nastupa. Prošle subote je prvi put zaigrao za seniore i čini se da će stopama rođaka Erlinga...

"Od malih sam godina sanjao da ću igrati za prvi tim. Ali nisam očekivao da će to uspjeti u dobi od 16 godina", rekao je Albert Braut Haaland.

"Erling mi je, naravno, velika inspiracija. Njegovi uspjesi su nevjerojatni", dodao je Albert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi