U Evropi se pojavio još jedan "slučaj Haaland"

David stopama Haalanda?

U Evropi se pojavio još jedan "slučaj Haaland"

Edmir Škorić

Dvadesetogodišnji Kanađanin Jonathan David mogao bi stopama Erlinga Haalanda.

On je već postigao 18 golova za Gent u svojoj drugoj sezoni u Evropi. Nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige je sada zainteresovano za igrača koji bi, poput samog Haalanda, mogao da bude prava nogometna senzacija.

O Haalandu manje-više sve znamo, dolaskom u Dortmund samo je nastavio golgetersku seriju iz Salzburga, a neki njemački timovi nadaju se da će i David nastaviti da na taj način obavlja posao napadača.

David i Haaland rođeni su iste godine. David je prije par godina stigao u Belgiju iz Ottawe, a ubrzo je postao najbolji strijelac Jupiler lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za vikend je postigao tri gola za Gent i nastavlja sa impresivnom golgeterskom serijom. Smatra se uz Bayernovog Alphonsa Davisa velikim kanadskim talentom.

Osim što može da igra na poziciji centralnog napadača, opasa je na oba krila i može po potrebi da igra iza napadača. Mogli bismo uživati u vremenu koje je pred nama i partijama Kanađanina za kojeg će se, kao i za Haalanda, boriti najveći klubovi širom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi