Tek stigao u Madrid, a zbog jedne fotografije se našao na udaru navijača Reala

Areola poslao izvinjenje navijačima

Tek stigao u Madrid, a zbog jedne fotografije se našao na udaru navijača Reala

E. Škorić

Alphonse Areola je ovog ljeta u razmjeni Reala i PSG-a stigao u Madrid, a Keylor Navas otišao je put Pariza.

Areola, koji je dobio priliku da brani u Realu, uglavnom čekajući priliku kao zamjena Thibautu Courtoisu, odmah na startu avanture u novom klubu došao je u sukob s navijačima.

Naime, nakon što je objavio selfie sa donedavnim saigračima Choupo-Motingom i Kylianom Mbappeom, Areola se našao pod žestokim kritikama navijača Reala.

Naravno, sve je to plod ljutnje navijača zbog poraza u Parizu od PSG-a, pa je Areola očigledno postavio krivu fotografiju u krivo vrijeme.

Ubrzo se izvinio na Instagramu.

"Dragi navijači Real Madrida, jako sam tužan zbog nekih komentara na fotografiju koja kruži društvenim mrežama. Želim da svi navijači Reala znaju da mi je srce postalo bijelo od dana kad sam potpisao za ovaj klub i ne podnosim ni najmanju sumnju u moju motivaciju i odanost Realu. Ovaj poraz utjecao je na mene kao i na sve koji vole ovu porodicu. Nakon utakmice ponovo sam se družio sa bivšim saigračima i prijateljima, jer nisam imao vremena da se s njima pozdravim kada su mi javili da idem u Madrid. Stoga, ponavljam svoje izvinjenje madridskim navijačima koji su se osjećali uvrijeđeno, to nije bila moja želja i nadam se da ćemo zajedno ostvariti velike uspjehe", napisao je Areola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

View this post on Instagram

Querida afición del Real Madrid: me siento muy triste por algunos comentarios a una foto que circula en las redes sociales. Quiero que todos los madridistas sepan que mi corazón es blanco desde que fiché por este club y no puedo soportar la menor duda sobre mi motivación, mi lealtad y mi implicación por el Real Madrid, nuestro Madrid. La derrota de ayer me ha afectado al igual que a todos los que formamos esta gran familia. Tras el partido tuve un reencuentro con mis ex compañeros y amigos, a quienes no me había dado tiempo de despedirme. Por eso, reitero mis disculpas a los madridistas que se hayan sentido ofendidos, no era mi deseo y espero que todos juntos podamos lograr muchos éxitos Hala Madrid!! @realmadrid #halamadrid

A post shared by Alphonse Areola (@areolaofficiel) on

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije