Tekstilac u Derventi slavio protiv Sloge

Pripreme za Prvu ligu RS

Tekstilac u Derventi slavio protiv Sloge

Tekstilac i Sloga su u okviru priprema za narednu sezonu u Prvoj ligi RS odigrali prijateljsku utakmicu. 

Pred otprilike 100 gledalaca na stadionu u Derventi domaći Tekstilac je na kraju slavio rezultatom 3:2, a prvi pogodak na utakmici viđen je već u osmoj minuti kada je vodstvo "krojačima" donio Guzina. 

U 17. minuti Tekstilac je uspio udvostručiti prednost zahvaljujući golu Marića, a vodstvo od 2:0 trajalo je sve do 28. minute. Prednost je smanjio Vehabović i pri rezultatu 2:1 za domaće se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku utakmice, tačnije u 71. minuti, Sloga je izjednačila rezultat, ali onda je u minutu prije kraja Radulović pogodio za 3:2 i tako riješio pitanje pobjednika u ovom prijateljskom susretu. 

Prijateljska utakmica: Tekstilac – Sloga 3:2 (2:1)

Tekstilac: Plisnić, Marić, Rastović, Jolović, Kovač, Đuričić, Prljeta, Đukić, Guzina, Perović, Duspara. Igrali su još: Milojević, Pećić, Ćorić, Simić, M.Brković, S.Brković, Petrić, Radulović, Plavšić. Trener: Bojan Magazin.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloga: Milkanović, Janković, Kostadinović, Gavrić, Blagojević, Todić, Jupić, Vehabović, Ignjatić, Bećarević, Babić. Igrali su još: Lukanović, Zelenković,  Radulović, Hadžikadunić, G.Lukić, Vuković, Čebić, LJ.Sarkić, S.Sarkić, B.Lukić, Skulić. Trener: Mitar Lukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi