Teletović dobio dozvolu da se vrati košarkaškim aktivnostima

Lijepe vijesti iz SAD-a

Teletović dobio dozvolu da se vrati košarkaškim aktivnostima

Oporavak kapitena košarkaške bh. reprezentacije Mirze Teletovića protekao je mnogo brže nego što se očekivalo. 

Kako prenose američki mediji, zdravstveno stanje člana Brooklyn Netsa znatno se poboljšalo i Teletović je od strane klupskog liječnika Michaela Farbera dobio dozvolu da se vrati košarkaškim aktivnostima. 

"U proteklom periodu pomno smo pratili njegovu situaciju sa krvnim ugrušcima u plućima i testiranja koja smo obavili uspjela su ispuniti naša očekivanja. Cirkulacija krvi mu je normalna i može se vratiti aktivnostima vezanim za košarku", riječi su Michaela Farbera. 

Podsjećamo, Teletović je posljednju utakmicu odigrao 22. januara protiv Los Angeles Clippersa, a ove sezone u NBA ligi postigao je u prosjeku 8,5 poena u 40 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.