Ten Hag ga uveo u 93. minuti, a njegov prvi kontakt s loptom je spasio Manchester United

Podsjetio na najbolje dane

Ten Hag ga uveo u 93. minuti, a njegov prvi kontakt s loptom je spasio Manchester United

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su u nedjelju u gostima Everton sa 2:1.

Crveni đavoli su uspjeli da dođu do tri boda na Goodisonu iako je Everton vodio već od pete minute kada je fantastičan pogodak postigao Alex Iwobi.

Međutim, United je desetak minuta kasnije uspio da se vrati u meč i izjednači na 1:1 nakon odlične akcije i gola Antonyja.

U 29. minuti u igru je ušao i Cristiano Ronaldo umjesto povrijeđenog Martiala, te je upravo Portugalac bio junak gostiju. U samom finišu prvog dijela Ronaldo je istrčao sjajnu kontru i zabio je pogodak za 2:1 koji je donio pobjedu Crvenim đavolima.

No, navijači Manchester Uniteda tvrde da je i Raphael Varane konačno opravdao ulogu velikog pojačanja iako je na Goodisonu odigrao tek nekoliko minuta.

Varane je ušao u igru u samom finišu meča, ali njegov prvi kontakt s loptom bio je također jedan od odlučujućih faktora što je Manchester United uspio da dođe do pobjede.

Oglasi

Naime, nakon jednog kornera u 93. minuti u kaznenom prostoru Uniteda bio je čak i protivnički golman Jordan Pickford i lopta je upravo išla na njega, ali je Varane u posljednjem trenutku uspio da izbije loptu i spasi svoj tim.

Varane je došao u Manchester United prije godinu dana kao veliko pojačanje iz Real Madrida, ali imao je iza sebe sezonu za zaborav.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ovom intervencijom podsjetio je na svoje najbolje dane i oduševio je navijače Uniteda sjajnom reakcijom.

Varane je zbog lošijih igara izgubio mjesto u početnoj postavi Manchester Uniteda, a da li će mu ovo biti vjetar u leđa i konačni pokazatelj da se vraća u staru formu ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Štoper izbije loptu glavom nakon prekida i sad je to neki spektak l hahahhahahhaha Prijedlog za sljedeći članak bi bio kako je De Gea čarobno ispucao loptu HAHAHAHHA
6 0
Galacticosi
Svašta toliki milioni se obrcu a lik izbije loptu jednu odmah posjetio na najbolje dane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi