Ronaldo ušao sa klupe pa donio tri važna boda Manchester Unitedu na Goodisonu

Pobjeda gostiju

Ronaldo ušao sa klupe pa donio tri važna boda Manchester Unitedu na Goodisonu

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu na Goodisonu odigrale su ekipe Evertona i Manchester Uniteda.

Na kraju su pobjedu, sasvim zasluženo, odnijeli gosti, te njihovi navijači sa ove utakmice kući idu jako zadovoljni. Konačan rezultat bio je 1:2 u korist Manchester Uniteda.

Nije se činilo da će Manchester United tako lako doći do pobjede jer je Everton jako dobro ušao u ovu utakmicu.

Svoju prvu pravu priliku domaća ekipa pretvorila je u pogodak. Igrala se peta minuta kada je Iwobi majstorski matirao gostujućeg golmana i postigao gol za 1:0.

Samo deset minuta kasnije sjajna tranzicija nogometaša Manchester Uniteda dovela je do gola za izjednačenje.

Naime, Martial je sjajno izbacio Antonyja, koji je poput brzog voza protrčao po desnoj strani i rutinski matirao Pickforda za 1:1.

Oglasi

Martial je zamjenjen u 29. minuti, a u igru je umjesto njega ušao Cristiano Ronaldo i to se ispostavilo kao potez vrijedan tri boda.

Upravo je sjajni Ronaldo u 44. minuti nakon asistencije Casemira postigao drugi gol za Manchester United na ovom susretu.

Niko nije ni slutio da je upravo tada postavljen konačan rezultat ove utakmice, te da će Manchester sačuvati prednost na Goodisonu.

Iako je Everton na sve načine pokušavao da dođe do boda, to im nije uspjelo, a do kraja utakmice viđen je još jedan gol koji na kraju nije važio.

Igrala se 81. minuta kad aje Rashford uspio postići gol i činilo se da je utakmica riješena, ali je nakon intervencije iz VAR sobe gol poništen zbog igranja rukom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United se nakon ove pobjede nalazi na petoj poziciji sa petnaest osvojenih bodova, što je devet manje od prvoplasiranog Arsenala.

Nakon današnjeg poraza na domaćem terenu Everton je sada pao na dvanaesto mjesto na tabeli, a na svom kontu imaju deset bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Jako dobro odigrana utakmica ,da je Salah dao onakav gol Rashy odma bi se priznao jer se im mora bar uz pomoc FA dat 4 mjesto hah,al sve u svemu top utakmica
5 1
Klicko
GGMU
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije