Nizozemac tone sve dublje: Čuo šta ga novinar pita, pa se ustao i napustio press konferenciju

Nije mu se svidjelo pitanje

Nizozemac tone sve dublje: Čuo šta ga novinar pita, pa se ustao i napustio press konferenciju

Endin Čaušević

Manchester United sinoć je u gostima remizirao protiv Bournemoutha (2:2), a na meti kritika ponovo se našao Erik ten Hag i to nakon što je napustio press konferenciju jer mu nije "sjelo" jedno novinarsko pitanje.

Crveni đavoli ponovo su razočarali svoje navijače jer nisu uspjeli da dođu do tri boda protiv Bournemoutha protiv kojeg su u dva navrata morali stizati vodstvo.

Iako je United imao ulogu favorita pobjeda je ponovo izostala zbog čega je sve izglednije da engleskog velikana iduće sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.

Nakon utakmice na meti kritika ponovo se našao Erik ten Hag kojeg navijači smatraju za najodgovornijeg zbog loših rezultata, ali on je i sinoć kritikovao više svoje igrače i nije preuzeo nikakvu odgovornost.

Tako je kritikovao Alejandra Garnacha što se navijačima Uniteda uopšte nije svidjelo i smatraju da je pogubno da trener govori takve stvari o momku koji ima tek 19 godina i koji je ove sezone nekoliko puta spašavao ovaj tim.

No, pored toga Ten Hag je ponovo imao i "nastup" na press konferenciji koju je napustio zbog pitanja koje mu baš nije odgovaralo.

Oglasi

Jedan od novinara poručio je Ten Hagu da je United trenutno sedmi i da je u opasnosti da završi ispod sedme pozicije što bi bio najgori rezultat ovog kluba u historiji kada je prvenstvo u pitanju.

Ipak, Ten Hag takvim pitanjem nije bio oduševljen i odlučio je da ustane i napusti press konferenciju što je izazvalo novi revolt navijača Uniteda, ali i ostatka engleske javnosti.

"Ne odgovaram na takva pitanja. To nije uopšte važno u ovom trenutku", rekao je Ten Hag dok je napuštao press salu.

To je bio čini se još jedan u nizu loših poteza Nizozemca i na Old Traffordu sve manje imaju strpljenja kada je on u pitanju.

Što se tiče navijača Uniteda oni su sve glasniji u posljednje vrijeme i smatraju da Ten Hag mora dobiti otkaz na kraju sezone i da je vrijeme da neki drugi stručnjak preuze kormilo kada je njihov klub u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je sedmi na tabeli sa 50 bodova i ima samo dva boda više u odnosu na West Ham koji je osmi, dok Chelsea i Brighton imaju po šest bodova manje u odnosu na Crvene đavole.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Ten Hag je slabiji i od Van den Beka, frajer ne zna je li pošao ili došao. Sve njegove izmjene su haos, imaju suprotan efekat. U derbiju protiv Čelzija, nakon vođstva 2:3, Čelzi nestao na terenu, nisu znali šta će bez lopte, još manje šta će sa loptom. On idiot, umjesto da nastavi sve kako jeste, izvodi (ponovo) Garnača, uvodi Rašforda, otvara svoju lijevu stranu i sa te strane prvo (nepostojeći penal) prodor pa penal, a onda i korner i nikoga da izađe na ivicu šestnaesterca, kamoli na igrača koji je ostao sam i šutira uz odbitak u gol za pobjedu 4:3. I onda su mu igrači krivi. Meni ne bi vodio ni kondicione treninge, vrati se u Amstrerdam na šišu i hašišu i tamo kuliraj, nisi ti za Junajted.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi