Ten Hag pronašao glavni problem očajnog Uniteda: "Razgovarao sam s čelnicima o tome"

Ten Hag pronašao glavni problem očajnog Uniteda: "Razgovarao sam s čelnicima o tome"

Eldar Ganibegović

Manchester United katastrofalno je ušao u novu sezonu.

Tim s Old Trafforda ima dva poraza u isto toliko odigranih utakmica i trenutno je na dnu engleske Premier lige, po prvi put nakon 30 godina.

Porazi 1:2 protiv Brightona i 0:4 protiv Brentforda rezultati su Uniteda iz prvih utakmica, a igrači Erika ten Haga večeras ugošćuju Liverpool i vrlo lako bi se moglo desiti da uvežu i treći poraz na startu sezone.

Doveden kao garant uspjeha na klupi Manchester Uniteda, trener Erik ten Hag ne uspijeva pronaći "recept" za uspjeh. Analizirao je trenutnu tešku situaciju i smatra da je nedostatak stava njegovih igrača glavni razlog posljednjih rezultata.

"Kad odnos momčadi nije dobar, često nedostaju lideri jer oni su ti koji moraju dati primjer i ići naprijed. To je tačka na kojoj moramo raditi.

Uvijek radim sa grupom vođa, a ne s određenim igračem. Razgovarao sam s čelnicima o ovom pitanju. Oni ne moraju biti iskusni igrači, ali imamo središnju grupu koja se mora voditi primjerom i preuzeti odgovornost. Ovo je također proces. Radimo na tome, počeli smo prije nekoliko sedmica i moramo dati vremena", rekao je Ten Hag prije utakmice protiv Liverpoola.

Treba reći i to da je u najvećem engleskom derbiju večeras Liverpool izraziti favorit.

U posljednjih 10 službenih međusobnih susreta dva puta je slavio Manchester United, pet Liverpool, a tri su dvoboja završila neriješeno. Također, Redsi su slavili u posljednje tri utakmice

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji duel ove dvije ekipe na Old Traffordu bio je itekako bolan za United jer su gosti slavili s čak 0:5.

Večerašnja utakmica igra se s početkom u 21 sat i vidjet ćemo da li Manchester United ili Liverpool mogu do prve pobjede u ovoj sezoni, pošto je Liverpool remizirao s Fulhamom i Crystal Palaceom u prva dva kola. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Svi su krivi samo on nije. Isti ovaj nas prodavac magle fedja duduk.
4 1
King_Kenny
...nemas ti pojma pasa moj,nije ti ovo Holandija...nemas iskustva da vodis jedan takav klub u Premier Ligi...tu jedan trenerski gigant kakav je Mourinho nije uspio zadovoljiti njihove apetite,ti neces pogotovo...sezona,dvije i tebi je noga...ako ti je utjeha uzet ces masnu otpremninu,a fino si napunio kasu i bivsem klubu,tamo te cekaju...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi