Oglasio se Ten Hag: "Nije mu ovo prvi put, upozorio sam ga na posljedice"

Menadžer Uniteda o Ronaldu

Oglasio se Ten Hag: "Nije mu ovo prvi put, upozorio sam ga na posljedice"

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo napravio je novi problem u Manchester Unitedu.

Nezadovoljni Portugalac odbio je da uđe u 89. minuti utakmice protiv Tottenhama i ranije napustio stadion, te je zbog toga žestoko kažnjen.

Trener Crvenih đavola Erik ten Hag odlučio da ga izbaci tima za meč protiv Chelseaja, a čelnici kluba su stali iza njega i podržali njegovu odluku.

Također, odlučeno je da Ronaldo mora platiti milion funti kazne, a također će se morati u svlačionici izvinuti svim saigračima za ono što je napravio.

Nakon svega oglasio se i sam Ten Hag i pojasnio da ovo Ronaldu nije prvi put da se ovako ponaša, te da je ranije bio jasno opomenut na moguće posljedice:

"Rekao sam mu nakon utakmice protiv Rayo Vallecana da mi je ovakvo ponašanje nedopustivo, a ako se ponovi, bit će posljedica".

Oglasi

"Ja sam menadžer, odgovoran sam za disciplinu, moram postaviti standarde i vrijednosti i provoditi ih. Sada imate priliku razmisliti o tome šta se dogodilo, kao i svi ostali. Fudbal je timski sport i moraju se zadovoljiti određeni standardi", rekao je menadžer Manchester Uniteda.

"Ronaldo će nedostajati u sutrašnjoj momčadi, ali ovo je nužna odluka u smislu mentaliteta i stava momčadi. Fokus je sada na utakmici protiv Chelseaja.

Moj stav je jasan, Ronaldo je i dalje važan igrač za momčad", zaključio je 52-godišnjak.

Poruka Cristiana Ronalda povodom nastale situacije

"Kao što sam to radio tokom karijere, živim i igram s poštovanjem prema kolegama, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Ja se nisam promijenio. Ista sam osoba i profesionalac kakav sam bio u prethodnih 20 godina igrajući elitni fudbal. Poštovanje je uvijek igralo veoma važnu ulogu u kod donošenja odluka".

"Počeo sam vrlo mladi i stariji i najiskusniji igrači su mi uvijek bili primjer. I ja sam se uvijek trudio biti primjer mladima u timovima u kojima sam igrao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad nas vruća glava nadvlada. Trenutno osjećam da moram nastaviti s napornim radom u Carringtonu, moram podržati igrače i biti spreman za svaku priliku koja mi se pruži".

"Odustajanje pred pritiskom nije opcija, nikad nije bila. Ovo je Manchester United i zajedno moramo ustrajati. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno", poručio je Ronaldo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Čuj to, isti sam profesionalac i sve te laži što izgovori, sad bi da se sapere, niko nije budala da nasjeda na to, jer djelima dokazujes suprotno.
2 0
hake
Samo ga karaj TH, što je tražio to je i dobio. Bahatost se nigdje ne trpi pa ni u Unitedu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi