Ter Stegen objasnio zašto nije slavio drugi gol protiv Manchester Uniteda

Svaka mu čast

Ter Stegen objasnio zašto nije slavio drugi gol protiv Manchester Uniteda

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone su se plasirali u polufinale Lige prvaka bez mnogo problema udvomeču protiv Manchester Uniteda.

Barca je protiv Uniteda bila bolja s ukupnih 4:0, a katalonski klub svoju snagu najbolje je demonstrirao u revanšu na Camp Nou kada su pobijedili sa 3:0.

Katalonce je do pobjede ponovo vodio Lionel Messi koji je postigao dva gola u revanšu i bio prava noćna mora za Crvene đavole. Na svom nivou nije bio ni David de Gea koji je glavni krivac za drugi gol Barce jer mu je lopta prošla ispod ruke.

Nakon utakmice briljantnu izjavu dao je golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen koji je stao u odbranu svog kolege iz Uniteda.

"Nisam mnogo slavio naš drugi gol na meču protiv Manchester Uniteda jer takve ljudske greške se mogu dogoditi svakom golmanu. Razgovarao sam s De Geom nakon utakmice i rekao sam mu da se i meni desilo da pogriješim i da je to sasvim normalno", izjavio je Ter Stegen nakon meča.

Solskjaer dodao papirić Rashfordu, ovaj ga ostavio na travnjaku, a Ter Stegen pročitao

Kamere su snimile vrlo zanimljiv događaj. Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nacrtao je na jedan papirić svoje taktičke zamisli napadaču Marcusu Rashfordu i dodao mu.

Mladi napadač je taj papirić pogledao i neko vrijeme ga nosio sa sobom na terenu. Ipak, u jednom trenutku je shvatio da mu više ne treba pa ga je bacio i to blizu šesnaesterca Barce.

To je vrlo namazano uočio golman domaćih Ter Stegen koji je podigao papirić s poda i pročitao šta na njemu piše. Ipak, očito tamo nije pisalo ništa što ga zanima pa je brzo nkon čitanja bacio papirić i nije ništa govorio svojim saigračima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon meča neko se dočepao istog papirića i objavio ga u video prilogu kojeg možete vidjeti ispod teksta. Solskjaer je samo nacrtao formaciju Rashfordu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi