Van Dijk sasvim iskren: Ne znam kako ću zaustaviti Messija

Štoper Liverpoola

Van Dijk sasvim iskren: Ne znam kako ću zaustaviti Messija

Jedan od najboljih štopera današnjice Virgil van Dijk bio je sasvim iskren nakon sinoćnje pobjede protiv Porta poručivši da ne zna kako će zaustaviti Lea Messija u polufinalu.

Podsjetimo, Liverpool i Barcelona će odmjeriti snage u polufinalu Lige prvaka, a Van Dijk je sljedeći štoper na redu koji će ove sezone pokušati da zaustavi Messija.

To za sada nisu uspjeli da naprave štoperi Lyona ni Manchester Uniteda, a izjava Van Dijka ne djeluje baš optimistično.

"Ne znam (kako će zaustaviti Messija), ali vidjet ćemo. Bit će to veliki izazovi za sve nas. Naravno, vrlo smo sretni što smo ponovo u osmini finala i to je trenutno jedina stvar koju mogu reći".

"Sve je u tome da igramo skupa, nikada se ne radi o duelu jedan na jedan. Nikada ne igram sam protiv nekog napadača. Uvijek smo 'mi' protiv 'njih' i mislim da je to jedini način na koji se možemo dobro braniti. Bit će vrlo teško. Mislim da je on najbolji igrač na svijetu, ali vidjet ćemo", kazao je Holanđanin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Messi je u dosadašnjem dijelu Lige prvaka postigao 10 golova na osam odigranih utakmica, a ukupno je u sezoni bio strijelac 45 golova na 42 meča što je gotovo nestvarna statistika.

Prvi meč između Barcelone i Liverpoola igra se 1. maja, dok je revanš na rasporedu šest dana kasnije na Anfieldu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
I nisu u osmini finala nego u polu-finalima
2 0
arminhz
Nemoj ni pokušavati,samo BJEZIIIII
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti